Følg os

Sundhed

Søvn efter sport: Hvor vigtig er det for dit helbred?

Træt løber

Du har sikkert hørt om, at søvn er vigtigt for dit helbred. Men har du også tænkt over, hvor vigtig søvn efter sport er? Når du er aktiv i sport, øger du din risiko for skader og sygdomme. Dette gælder især, hvis du ikke får nok søvn efter træningen. I denne artikel vil vi give dig et overblik over, hvor vigtig søvn efter sport er for dit helbred – og hvordan du sikrer, at du får nok søvn.

Hvor vigtig er det for dit helbred?

Forbedrer din muskelrestitution

Du har sikkert hørt om, at søvn er vigtig for muskel restitution. Når du er aktiv i sport, øger du din risiko for skader og sygdomme. Dette gælder især, hvis du ikke får nok søvn efter træningen. Søvnen spiller en væsentlig rolle for dine musklers restitution. Hvis du derfor gerne vil have styr på din restitution, så er det vigtigt, at du får nok søvn efter sport.

Bedre præstationer

Når du er aktiv i sport, så er det vigtigt, at du får nok søvn. Dette gælder især for dine præstationer. Søvnen har en direkte indflydelse på din ydeevne og energi. Hvis du derfor vil have styr på dine præstationer, så er det vigtigt, at du får nok søvn efter sport, så du igen kan præstere 100% optimalt når du skal være aktiv igen.

Godt for hjernen

Søvn er godt for din hjerne, og dette gælder også efter du har været aktiv i sport. Når du træner hårdt, så udvikler din hjerne nye forbindelser. Disse nye forbindelser er vigtige for at sikre, at du kan præstere optimalt, når du skal være aktiv igen. Hvis du ikke får nok søvn efter sport, så kan dette have en negativ indflydelse på dine præstationer – både mentalt og fysisk.

3 gode råd til en god nattesøvn

#1 Sov mindst 8 timer

Der er ikke noget facit på hvor meget søvn man skal have, men en tommelfingerregel siger, at man bør have mindst 8 timer søvn om natten. Hvis du er aktiv i sport, så kan det være en god idé at sørge for at få lidt ekstra søvn.

#2 Sluk fjernsynet og sæt mobilen på forstyr ikke 30 min før sengetid

Forskning viser, at det er en god idé at slukke fjernsynet og sætte mobilen på forstyr ikke-funktionen 30 minutter før sengetid. Dette giver din hjerne tid til at slappe af og søvnen kommer nemmere.

#3 Vælg en god seng

Når du skal sove, så er det vigtigt, at du vælger denrigtige seng. Din seng skal give dig en god støtte og være behagelig at ligge i. Hvis du har smerter eller ubehag, så kan det være en god idé at investere i en ny seng.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *