Følg os

Sundhed

Har du mistanke om neglesvamp?

Fødder

Svamp på negle er et almindeligt problem, og du behøver derfor som udgangspunkt ikke at blive for nervøs. Dette kan nemlig behandles. Hvis ikke du får behandlet svamp på neglene, kan det spredes ved fodsvamp og give kløe, blære eller hud, der skaller af. Ønsker du at vide mere om denne gene, kan du se mere om neglesvamp her på internettet.

Symptomer

Der findes forskellige symptomer på svamp på neglene. Det skal dog nævnes, at symptomerne også kan være indikatorer på andre ting end neglesvamp såsom arvelige neglesygdomme, hudsygdomme eller psoriasis. Symptomerne kan også komme af sko der trykker.

Hvis du er i tvivl, om du har svamp på neglene, kan du kigge efter, om du har:

  • Tykke eller skivede negle
  • Gule eller hvide pletter på neglene
  • Smerter ved fodtøj
  • Negle med ualmindelig farve

Behandling

Hvis du mistænker, at du skulle have negle inficeret med svamp, kan det være en god idé at bestille tid hos en læge. En professionel vurdering kan nemlig afgøre, om du kunne have problemet. Hvis tilfældet sker, kan du få noget receptpligtig medicin, som du kan hente på apoteket. Du kan også købe ikke receptpligtige produkter mod svamp på negle. Disse er ofte en pen med et serum i, som kan reducere og fjerne svamp på negle. Det er dog vigtigt at have in mente, at behandling mod sådan svamp på negle kan tage lang tid.

Forebyg neglesvamp

En af de mest åbenlyse måder at forebygge svamp på negle er med en god fodhygiejne. Sørg eksempelvis for at vaske dine fødder godt, når du er i bad. Men også sørg for at tørre dem grundigt efter, da svamp trives bedst i fugtige miljøer. Det kan også være en idé at bruge bomuldssokker for at give dine fødder bedst mulighed for at ånde. Undgå også at dele sko med andre mennesker.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *