Følg os

Fodbold

Camp Nou – det mest besøgte museum i Barcelona

Hvert år besøger mere end 80 millioner personer Spanien og mange af de turister tager til den autonome region Catalonien hvor Barcelona er hovedstad. Barna, som de lokale kalder byen, er nærmest ved at drukne i turister, som især kommer til byen for at opleve fodbold på topplan. Faktisk er FC Barcelonas Camp Nou museum det mest besøgte museum i byen.

Live streaming af fodbold øger interesse i at besøge Camp Nou

Takket været muligheder for live streaming og live betting har du mulighed for følge store sportsbegivenheder i udlandet hjemme fra din stue i Danmark, som fx når Manchester United tørner sammen mod FC Barcelona i Champions League på det kendte stadion Camp Nou i Barcelona. Denne mulighed har givet mange lyst til at hoppe på et fly og besøge tage til den spanske storby og hvis du vælger at besøge Camp Nou, så kommer du faktisk til at besøge det mest besøgte museum i Barcelona.

Bag om Camp Nou

Camp Nou fodboldmuseet er en del af det populære stadion, som er det største fodboldstadion i Spanien og Europa og det tredjestørste stadion i verden, når det kommer til kapacitet. Der er plads til 99.354 personer på stadionet, som også har 23 VIP suites. Stadionet er allerede stort, men alligevel arbejder klubben på at udvide det og i den nære fremtid vil der være plads til 105.000 tilskuere til hver kamp.

Stadionet blev bygget mellem 1954 og 1957 og hele processen blev sat til værks på baggrund af at Barcas tidligere stadion Camp de Les Corts ikke havde plads til udvidelser. Til at starte med at det nye stadion skulle hedde Estadi del FC Barcelona, men i stedet blev det mere populære navn Camp Nou brugt.

Bag om Camp Nou museet

Den 24. september 1984 åbnede Barcelona op for Camp Nou museet, som er en del af stadionet. Museet blev åbnet mens Josep Lluis Nuñez var præsident for klubben og i 2000 blev museet omdøbt efter den tidligere præsident og det nye navn blev President Nuñez museum.

Museet blev renoveret omkring år 2010 og efter genåbningen var det delt op i tre separate sektioner med en 3D biograf, en audiovisuel touch skærm og et indblik ind i klubbens historie. Hvis du ønsker at besøge museet, så skal du købe pakken der bliver kaldt for ”Camp Nou Experience”, som inkluderer entré til museet samt en tur rundt omkring på stadionet.

Museet har ikke kun fokus på fodbold. Barcelona er også kendt som en by med moderne kunst med værker af storartede lokale artister som Dali, Miro og Tapies. Alle tre har værker, som er del af en permanent udstilling på Camp Nou museet.

Netop kunst er museets største konkurrent, når det kommer til kampen om at være det mest besøgte museum i Barcelona. Før var Picasso museet i byen det mest besøgte museum i Barcelona, men nu er det Camp Nou museet, der bliver besøgt af omkring 1,3 millioner personer hvert år. Faktisk er Camp Nou museet besøget i top fem over de mest besøgte museer i hele Spanien og derfor er der ikke noget at sige til, hvis du også drømmer om at besøge det mægtige stadion.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *