Følg os

Fodbold

Danskerne elsker fodbold og Superligaen

Fodboldfans

I Danmark kan man godt kalde fodbold for nationalsporten. Det er en sport, som rigtig mange danskere følger med i, og det er ikke blot hjemme i stuerne. Der er mange fans, der elsker at tage ind på det lokale stadion én gang om ugen, når deres yndlingshold spiller. Den liga, som de fleste følger med i, her i Danmark, er Superligaen. Det er der de bedste hold i Danmark spiller, og der er hold med fra hele landet.

Mange danskere elsker at se fodbold, fordi der er en helt speciel stemning. Dette behøver ikke kun at være på stadion, hvor der er flere tusinde fans, der råber og synger og hepper på holdene. Man kan sagtens skabe en fantastisk stemning hjemme i sin stue sammen med sine venner eller sin familie, hvis alle godt kan lide at se fodbold. Når man sidder derhjemme, kan man pynte op i holdets farver og få noget lækkert mad, imens man ser sit hold prøve at vinde. Fodbold kan samle rigtig mange mennesker, og selvom man måske ikke er den største fan, så kan man altid være med til at heppe.

Fodbold er spændende på flere måder

Der er flere hold i hele Danmarks Superliga, som har rivaler i de andre hold. Dette er selvfølgelig de forskellige fans, der starter dette, men det gør nogle kampe lidt mere spændende, fordi man helst ikke vil se sit hold tabe til rivalerne. Dette er ofte hold, der geografisk ligger lige i nærheden af hinanden. Det er altid sjovt at følge med, når rivalerne spiller fodbold mod hinanden, og det er også en af grundene til, at danskerne bare elsker fodbold og Superligaen.

Spillerne er også rigtig gode til at værdsætte de fans de har. Efter hver kamp, kommer de ned til deres fans og klapper og hilser på. Dette får mange fans til at føle sig værdsat, og de føler på en måde, at de er med hele vejen. Fodboldhold har brug for støtte, og fans kan skabe en helt fantastisk stemning og hjælpe deres hold igennem tykt og tyndt. Fodbold er en fantastisk sport, som alle kan være med til at nyde.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fodbold

Hvad gør Premier League til verdens mest populære liga?

Chelsea

Der er grundlæggende fem store ligaer i Europa – England, Spanien, Italien, Tyskland og Frankrig. Den engelske liga er dog den mest populære, men hvad er årsagen til at Premier League er så populær?

De dedikerede fans

Alle ved at Premier League er kæmpestort, og at ligaen har en stor fanbase, der strækker sig over hele verden. Når man sammenligner Premier League med for eksempel La Liga og Serie A, er den engelske liga langt foran målt på det gennemsnitlige antal Tv-seere.  En Premier League kamp har i gennemsnit 12 millioner seere verden over, hvilket er meget mere end gennemsnittet for de andre europæiske ligaer, som i gennemsnit har mellem 2-4 millioner seere per kamp.

Seerne for Premier League er placeret rundt i hele verden, og data fra statista.com fra 2011/12 sæsonen viser faktisk at kun 16,1% af Premier League-seerne sidder i Storbritannien. Størstedelen af seerne sidder i Asien, som står noteret for hele 32,5% af seertallene, mens Afrika og Mellemøsten står for 22,6%, og 19,6% sidder i resten af Europa.

”Competitive balance”

Et begreb der ofte bruges på ledelsesgangene i fodboldverdenen er ”competitive balance”, som er en metric, der indikerer om holdene i en given liga, er konkurrencedygtige eller ej. Det har nemlig stor betydning for underholdningsværdien og dermed også tilskuerantal og mediedækning, hvilket er altafgørende for en given liga. Uden interesse for kerneproduktet, er der ingen penge at hente for klubberne og ligaorganisationen fra sponsorer, tv-rettigheder, billetindtægter, merchandise salg og så videre.

Kigger vi på Premier League, er det nok den mest konkurrencedygtige liga i verden, hvilket kan forklare den store opmærksomhed. Hvert år er der stor konkurrence for trofæet sammenlignet med andre ligaer. De bedste klubber i England bliver ofte omtalt som top-6 klubberne, og de er alle sammen meget konkurrencedygtige, og skaber derved høj underholdningsværdi. Det skaber ringe i vandet for medaktører på markedet, så som sponsorer, streamingtjenester, fans, detailbutikker samt bookmakere. Der er således en stor industri i sportsbetting, hvor det også er muligt at finde nyheder og betting tips, hvis du gerne vil oddse på Premier League. Manchester City er i år favoritten hos mange til at vinde mesterskabet og giver lige nu odds 1,4.

Manchester United

Money talks

Premier League klubberne er, som de fleste fodboldfans også er klar over, meget forkælet af den TV-aftale, der dækker ligaen. De engelske klubber har dog ikke altid haft mange penge mellem hænderne, for før i tiden hed den bedste række i England ikke Premier League men Football League First Division. Ligaen der blev grundlagt helt tilbage i 1888, var indtil lanceringen af Premier League i 1992 Englands bedste fodboldrække, men pengene var små i forhold til Serie A og La Liga.

Siden midten af 1990’erne har Premier League dog haft den højeste omsætning af top-5 ligaerne i Europa, og har specielt vokset eksponentielt siden 2013/14-sæsonen, hvor den nye TV-aftale sprang skalaen. Det har gjort Premier League klubberne til de rigeste i verden, og i 2017/18 sæsonen blev der i alt givet 2,4 milliarder pund til de 20 klubber fra TV-rettigheder. Manchester City toppede med 149 mio. pund mens sidstepladsen West Bromwich fik imponerende 94 mio. pund.

Læs mere

Fodbold

Camp Nou – det mest besøgte museum i Barcelona

Camp Nou

Hvert år besøger mere end 80 millioner personer Spanien og mange af de turister tager til den autonome region Catalonien hvor Barcelona er hovedstad. Barna, som de lokale kalder byen, er nærmest ved at drukne i turister, som især kommer til byen for at opleve fodbold på topplan. Faktisk er FC Barcelonas Camp Nou museum det mest besøgte museum i byen.

Live streaming af fodbold øger interesse i at besøge Camp Nou

Takket været muligheder for live streaming og live betting har du mulighed for følge store sportsbegivenheder i udlandet hjemme fra din stue i Danmark, som fx når Manchester United tørner sammen mod FC Barcelona i Champions League på det kendte stadion Camp Nou i Barcelona. Denne mulighed har givet mange lyst til at hoppe på et fly og besøge tage til den spanske storby og hvis du vælger at besøge Camp Nou, så kommer du faktisk til at besøge det mest besøgte museum i Barcelona.

Bag om Camp Nou

Camp Nou fodboldmuseet er en del af det populære stadion, som er det største fodboldstadion i Spanien og Europa og det tredjestørste stadion i verden, når det kommer til kapacitet. Der er plads til 99.354 personer på stadionet, som også har 23 VIP suites. Stadionet er allerede stort, men alligevel arbejder klubben på at udvide det og i den nære fremtid vil der være plads til 105.000 tilskuere til hver kamp.

Stadionet blev bygget mellem 1954 og 1957 og hele processen blev sat til værks på baggrund af at Barcas tidligere stadion Camp de Les Corts ikke havde plads til udvidelser. Til at starte med at det nye stadion skulle hedde Estadi del FC Barcelona, men i stedet blev det mere populære navn Camp Nou brugt.

Bag om Camp Nou museet

Den 24. september 1984 åbnede Barcelona op for Camp Nou museet, som er en del af stadionet. Museet blev åbnet mens Josep Lluis Nuñez var præsident for klubben og i 2000 blev museet omdøbt efter den tidligere præsident og det nye navn blev President Nuñez museum.

Museet blev renoveret omkring år 2010 og efter genåbningen var det delt op i tre separate sektioner med en 3D biograf, en audiovisuel touch skærm og et indblik ind i klubbens historie. Hvis du ønsker at besøge museet, så skal du købe pakken der bliver kaldt for ”Camp Nou Experience”, som inkluderer entré til museet samt en tur rundt omkring på stadionet.

Museet har ikke kun fokus på fodbold. Barcelona er også kendt som en by med moderne kunst med værker af storartede lokale artister som Dali, Miro og Tapies. Alle tre har værker, som er del af en permanent udstilling på Camp Nou museet.

Netop kunst er museets største konkurrent, når det kommer til kampen om at være det mest besøgte museum i Barcelona. Før var Picasso museet i byen det mest besøgte museum i Barcelona, men nu er det Camp Nou museet, der bliver besøgt af omkring 1,3 millioner personer hvert år. Faktisk er Camp Nou museet besøget i top fem over de mest besøgte museer i hele Spanien og derfor er der ikke noget at sige til, hvis du også drømmer om at besøge det mægtige stadion.

Læs mere

Fodbold

Sådan følger du med i flere fodboldkampe på samme tid

Mænd ser fodbold

Er du en rigtig fodboldfan, så følger du selvfølgelig med i flere kampe samtidig. Alle kampene har nemlig betydning for dit favorithold, og det er spændende at følge dem alle.

Med den moderne teknologi i dag, så er det desuden blevet utroligt nemt at følge flere fodboldkampe samtidig.

Sådan følger du alle kampene i Alka Superligaen

Ofte bliver der spillet flere kampe samtidig, hvorfor du bliver nødt til at vælge din primære kamp. Det kommer dog også an på, hvilke kampe du kan se i fjernsynet, da ikke alle kampe bliver vist.

De andre kampe kan du følge med i på diverse sider på nettet, som hele tiden opdaterer stillingen i realtid. Så hav din computer ved dig, samtidig med at du ser kampen i fjernsynet.

Streaming på computeren

Hvis du godt kan lide at se flere kampe samtidig, så bliver du nødt til at bruge din computer til streaming. Altså medmindre du vil have flere fjernsyn i stuen, hvilket kæresten nok ikke godkender.

Der er kommet rigtig mange gode streaming tilbud til fodboldsfans, så du kan se fodboldkampe diverse steder på nettet.

Det kan dog hurtigt blive dyrt, hvis du vil se alle fodboldkampe. Kampene udbydes nemlig af mange forskellige udbydere, så du kan ikke bare tegne et abonnement til dem alle.

Se fodbold hos dine venner

Det kan være en god idé at se fodbold med dine venner, da de måske har nogle andre kanaler og abonnementer, end du selv har. Så kan I begge spare nogle penge.

Det er også sjovest at se fodbold sammen med vennerne, da fodbold er en social sport og opfordrer til god stemning og hygge.

Aftal derfor med dine venner, hvem der har hvilke abonnementer, og så kan I lave en fælles hyggeklub.

Sørg for at have nogle gode store skærme, da det gør oplevelsen meget federe. Og husk at sende konerne på tur, så de ikke forstyrrer den gode mandehørm.

Læs mere

Atletik

Derfor bør du ikke træne sent om aftenen

Udmattet efter træning

Du bør ikke træne sent om aftenen, hvis du kan undgå det. Det er selvfølgelig bedre med aftentræning, end hvis du ellers ikke får trænet overhovedet.

Sent om aftenen er din krop træt efter en lang dag, så den kan ikke yde optimalt til træning.

Dermed får du ikke det fulde udbytte af træningen, så du bør i stedet placere din træning tidligere på dagen.

Brug for mad efter træning

En anden god grund til at undgå aftentræning er kosten, da du har brug for meget mad efter træning.

Først og fremmest har du brug for en proteinshake med hurtigt optageligt protein og kulhydrat, men ca. 1-2 time(r) efter, skal du have et rigtigt måltid.

Dette måltid skal være forholdsvist stort, da din krop har brug for masser af mad i timerne efter træningen. Det er nemlig her, at den for alvor skal genopbygge sig selv i en stærkere udgave.

Dette harmonerer bare ikke med nattesøvnen, da du sover dårligere med et stort måltid lige inden sengetid.

Søvn er også essentielt for gode træningsresultater og din generelle sundhed, så det er vigtigt ikke at presse kroppen med store mængder mad inden sengetid.

Aktiv mand

Når du ikke kan undgå aftentræning

Du kan dog være i den situation, at det kun kan lade sig gøre at træne om aftenen. Det kan være, at du har en travl hverdag med familie og fuldtidsjob, og du bare ikke har andre muligheder end at træne om aftenen.

I stedet for det store måltid 1-2 time(r) efter træning, så kan du spise lidt ekstra i timerne op til træningen. Det skal ikke være lige inden træningen, da du så ikke kan yde optimalt.

Men hvis du spiser lidt ekstra aftensmad og lidt let mad inden træning, så kan du undgå det store måltid efter træningen.

Så har din krop adgang til store mængder god mad, som den kan bruge til restitution i løbet af natten.

Læs mere

Populære indlæg