Følg os

Cykling

Cykling er en fantastisk form for motion

Cykelryttere

Danskerne er et af de mest cyklende folkefærd i hele verden. Omkring halvdelen af den danske befolkning cykler minimum to gange om ugen, og det er i virkeligheden kun Holland, der er i stand til at træde hårdere i pedalerne, end danskerne er. Langt de fleste cykler til og fra skole eller arbejde, fordi der ofte er tale om kortere afstande, hvor cyklen simpelthen er den bedste transportform, men det er ikke det eneste, cyklen kan bruges til. Cykling er nemlig en genial form for motion, fordi det er let at gå til og knap så hårdt for kroppen, som hvis man f.eks. løber en tur. Cykling kan med andre ord være en af vejene til en sundere livsstil.

Cykling er en af de mest skånsomme motionsformer

Rigtig mange danskere døjer med skavanker i ryg, ben og arme, der kan gøre det svært at motionere så meget, som man egentlig bør. Her er det særligt problemer med knæene, der er med til at holde mange tilbage, men hvis man bare svinger benet hen over cykelstangen, så er det muligt at få masser af god og skånsom motion.

Cykling er meget mere skånsomt for kroppen end f.eks. løb, og det skyldes primært, at man ikke oplever de samme stød op igennem kroppen, som løb er kendt for at give. Dermed forekommer der mindre belastning på både ryg og leddene i benene, og det er bl.a. derfor, at eksperterne anbefaler cykling som den bedste motionsform for folk med dårlige knæ. Der er med andre ord ingen undskyldning for ikke at motionere – det er bare om at springe på den tohjulede og trille afsted.

Der er næsten uanede, positive effekter ved cykling som motion

Cykling er meget ofte en motionsform, der bliver lidt overset og undgået, fordi mange mener, at det simpelthen ikke bidrager med noget til deres træning. Dette er utrolig synd, da cykling faktisk sætter gang i en række mekanismer, der er godt for kroppen. For bare at nævne nogle få effekter ses der f.eks. en bedre blodcirkulation, når man løbende cykler længere ture, ligesom kalorieforbruget under cykling er ekstremt højt. Det er derfor en god og skånsom måde at kickstarte et vægttab på. Herudover øges stofskiftet også hos de fleste hvilket gør, at man kan spise mere frit uden at tage på. I virkeligheden er cykling et af de bedste tips til en sund hverdag, fordi de gavnlige effekter er til at tage og føle på.

Gør træningen lettere med en ordentlig cykel

Hvis man før har prøvet at træde igennem på en gammel jernhest, så vil man også vide, at dette kan være ekstremt hårdt – specielt, hvis det går op af bakke. Derfor kan det være en god idé at investere i nyt udstyr og en ny cykel, hvis du ønsker at gå mere op i cykling som træningsform. Den rette cykel skal helst være let og have en god gearing, der gør det let at træde flere watt og dermed få mere ud af træningen. Her handler det i bund og grund om dit budget – for man kan sagtens komme rigtig langt for et relativt beskedent budget.

Der findes mange forhandlere, hvor man kan gøre en god handel, men det drejer sig også om at finde en vellidt forhandler, der lytter til kunderne. Find din cykel hos Cykelexperten.dk – her spiller både service og pris sammen.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *