Følg os

Sundhed

Skader fra sport kan afhjælpes af en bandagist

Løber med knæsmerter

En af de værste ting vi kan opleve i forbindelse med sport og motion er skader. Det er noget mange undervurderer i situationen. Derfor varmer folk ikke ordentligt op, og det kan ende med både kort- og langvarige skader. De kortvarige skader kan ligeledes ende ud i langvarige skader, så derfor bør man have respekt for sin krop og situation. I værste fald kan skaderne betyde, at ens krop har brug for assistance. Det kan være i form af proteser og generelt hjælpemidler, som aflaster kroppen og giver den støtte den har brug for. Det er altså ikke for sjov, når man får at vide, at opvarmning og udstræk er vigtigt. Proteser er selvfølgelig ikke noget, man forbinder med almindelige skader, men er mere ved ekstreme tilfælde.

Hvad er en bandagist?

En bandagist kan hjælpe ved de mere alvorlige skader. Nogle mennesker vil opleve voldsomme skader i forbindelse med sport eller muligvis i forbindelse med en udsendelse med militæret. Her kan man komme ud for at skulle have amputeret et ben eller lignende. I dag har vi dog heldigvis en masse viden om proteser, og bandagister har en 5 1/2 år lang uddannelse med specialisering i netop proteser og ortoser. Du er derfor i trygge hænder hos en bandagist, men det er selvfølgelig ikke dem, man ønsker at møde på sin vej. Skader er ikke sjove, og de kan have en stor indvirkning på livet, men heldigvis er der bandagister, læger og dets lignede som kan hjælpe.

Hvordan undgår man skader?

Der findes selvfølgelig en række måder, hvorpå man kan undgå skader. Først og fremmest er opvarmning altid en ting, man bør prioritere. Det kan virke kedeligt og unødvendigt i situationen, men din krop vil takke dig for, at du brugte 5-10 minutter på opvarmning. Derudover kan udstræk efter træning også være en måde at hjælpe kroppen med at restituere på. Det er vigtigt, at kroppen ikke bliver overbelastet. Derudover er der ikke det store at gøre, udover at bruge sin sunde fornuft. Ofte vil skader dog være uforudsigelige, og derfor er man ofte bare uheldig. Du bør dog fokusere på de ting, du rent faktisk kan gøre og så lade være med at tænke over de uforudsigelige.

Derfor bør du holde dig aktiv

En aktiv livsstil vil ligeledes sikre dig, at din krop undgår skader. Bruger du mange timer bag en computer, så kan det faktisk også give skader. Sørg derfor for at holde dig aktiv og sørg samtidig for, at ergonomien på din arbejdsplads er i top.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *