Følg os

Kost

Sådan sammensætter du det perfekte kostprogram

Frugt og grønt

Skal du have det maksimale ud af din træning, så skal du have styr på dit kostprogram. Det er nemlig via kosten, at du for alvor kan skabe de gode resultater.

Kosten kan både bruges til det optimale vægttab, ligesom kosten kan bruges til den optimale opbygning af muskelmasse.

Derudover er et godt kostprogram vigtigt for din generelle sundhed, så der er alle mulige gode grunde til at spise sundt.

Protein er dine musklers byggesten

Dine muskler er bygget af protein, så et godt kostprogram skal indeholde tilstrækkeligt protein. Protein er dog ikke bare protein, da protein er opbygget af forskellige kæder af aminosyrer.

Det er derfor vigtigt med den helt rette protein, så dine muskler har de optimale forhold for muskelvækst. Æg, magert kød som kylling, fisk, skummetmælk, skyr og hytteost er nogle af de bedste kilder til protein af høj kvalitet. Man kan også øge indtaget af protein via proteinshakes.

Kost efter træning

Sundt fedt til krop og hjerne

Selvom man er på slankekur, så må man aldrig skære alt fedt væk fra ens kostplan. Din krop kan ikke klare sig uden det sunde fedt, som er vigtigt i både hjernen og alle kroppens celler.

Sundt fedt får du bl.a. fra avocado, koldpresset jomfru olivenolie og fede fisk. Derimod skal du skære ned på det animalske fedt – altså fedt fra kød og mejeriprodukter.

Vitaminer og næringsstoffer

Det er også vigtigt med nok vitaminer og næringsstoffer, da kroppen har brug for dette i mange henseender. Spis en masse grønt, da grøntsager er den primære kilde til vitaminer og næringsstoffer.

Samtidig er grøntsager en god kilde til fibre, hvilket er vigtigt for din fordøjelse. Suppler gerne kosten med en multivitaminpille, så du er på den sikre side.

Sund mad

Planlæg dine indkøb

Sørg altid for at have tilstrækkeligt sundt mad i huset, så du ikke bliver fristet af usundt take-away. Så længe du er mæt, og dit blodsukker er stabilt, så kan du bedre holde dig til en sund kostplan.

Det hjælper også at gøre din kostplan lækker og spændende, da du ellers bliver træt af den i længden. Det gør ikke noget med en smule usundt i kostplanen – bare du spiser sundt generelt.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *