Følg os

Rejser og oplevelser

Sådan får du pulsen op på ferien

Vandreferie

Ikke alle deler samme holdning om en god ferie. Nogle foretrækker blot at slappe af ved poolen, mens andre har klare ønsker om en mere motionsfyldt ferie. Heldigvis findes der rejser for enhver person, uanset hvilken side man hælder til.

Hvis du godt kan lide at være aktiv og derfor foretrækker en ferie, hvor der er mulighed for at få pulsen op, så skal der tages forbehold for dette, når du bestiller ferien. Det er nemlig ikke alle rejsemål, der giver lige gode forudsætninger for at opnå dette.

Samtidig skal det overvejes, hvorvidt ferien skal tage afsæt i én type motion eller sport, hvilket kan være alt fra vandring og løb til golf og tennis.

En aktiv ferie skal planlægges

Grundlaget for en aktiv ferie kan være mange typer aktivitet eller motion. Fuerteventura er eksempelvis et populært rejsemål blandt garvede motionscyklister, da De Kanariske Øer er som skabt til cykling i det smukke landskab.

Blandt folk, der er glade for vandreferier, er det populært at gå hele eller dele af pilgrimsturene til Santiago de Compostela. Den mest populære af disse er El Camino del Norte, der starter i Irún. Der findes dog også andre muligheder.

I sidste ende handler den ideelle ferie om præferencer. En aktiv ferie kan også være 14 dage på Club La Santa Sport, der kan danne rammerne om en formidabel sportsferie for hele familien. Det er kun fantasien, der sætter grænserne.

Rejsebureauer med speciale i aktive ferier

Er du overbevist om, at en aktiv ferie er det rette for dig og din familie, så bør du konsultere med et rejsebureau, der har specialiseret sig i aktive ferie. Et godt bud er www.aktivferie.dk, der har interessante muligheder for enhver smag.

I løbet af de seneste år har disse rejsebureauet fået travlt. Flere danskere vælger nemlig fysisk aktivitet i skøn natur over dovne dage ved poolen. Faktisk tager cirka hver fjerde danske børnefamilie på aktiv ferie frem for en triviel charterferie.

Har du klare præferencer for aktive ferier, er førnævnte fremgang kun en fordel. Det medfører nemlig, at udvalget af sådanne rejser udvides, hvorfor hidtil usete muligheder har set dagens lys hos nogle af landets mange rejsebureauer.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rejser og oplevelser

Tips til den rejseglade motionist

Løb på stranden

Er du glad for både rejser, oplevelser og motion, så bør du naturligvis kombinere de tre ting. Det kan nemlig godt lade sig gøre.

I dag bringer vi en lang række gode tips til den rejseglade motionist. Selvom vi danskere er glade for at solbade og plaske rundt i poolen, så er det en realitet, at flere og flere danskere motionerer på ferien. Det kan du også overveje at gøre, hvis du gerne vil bevare din gode form i din sommerferie.

Alle rejser kan gøres til sportsrejser

Du behøver i princippet ikke at have booket en decideret sportsrejse for at være aktiv på ferien. Det forholder sig nemlig sådan, at man kan dyrke sport og motion på de fleste ferier, hvis man bare er en smule kreativ.

Unique Travel ApS er en af de rejseaktører, du kan hive fat i, hvis du drømmer om at besøge Bali, Maldiverne, Dubai eller en helt fjerde destination. Der er godt nok tale om destinationer med mange soltimer og høje temperaturer, men det er ikke ensbetydende med, at du ikke kan motionere her. Man kan jo altid løbe en tur langs vandkanten, svømme nogle baner i poolen eller kaste sig ud i nogle maveøvelser. Mulighederne er mange.

Find tid til både afslapning og motion med god planlægning

Om du skal afsted i en, to eller tre uger, så råder vi dig til at planlægge dine rejsedage. Du skal ikke nødvendigvis planlægge din ferie lige så grundigt, som du planlægger din hverdag, men gør dig som minimum nogle tanker om, hvad du vil opleve, og hvor ofte du vil træne. Du kan for eksempel aftale med dig selv, at du vil træne hver anden dag, så der også er tid til at nyde destinationen og restituere. Din krop har jo brug for hvile.

Rejser du med din ægtefælle og / eller børn, så skal du selvfølgelig kunne acceptere, at de ikke nødvendigvis har det samme behov for at træne og holde sig i form som dig. Derfor kan du ikke tage det som en selvfølge, at de vil følge samme plan som dig. Det er ikke desto mindre hensigtsmæssigt at være fælles om tingene, idet det er med til at styrke familiebåndet.

Dine muligheder for sport og motion – uanset destination

I dette afsnit vil vi præsentere dig for nogle motionsformer, som du kan dyrke, uanset om du bestiller en sportsrejse eller en alm. charterrejse. Følgende kan nemlig dyrkes uanset tid og sted:

  • Løb
  • Cykling (du kan formentlig leje en cykel)
  • Armbøjninger og maveøvelser (kræver en træningsmåtte – alternativt et håndklæde)
  • Svømning

Hvordan plejer du at holde dig i form på dine ferier?

Læs mere

Populære indlæg