Følg os

Sundhed

Mange sportsudøvere kæmper en kamp mod fodsmerter

Fodsmerter

Som sportsudøver er du sikkert vant til at konkurrere, men når du først begynder at konkurrere mod din egen krop, så skal du passe på. Der er mange personer, der dykker sport, der har problemer med fødderne. Fodsmerter kan opstå af mange årsager, og de kan være meget forskellige. Nogle får ondt omkring tæerne, andre får smerter omkring hælen – og alt herimellem. Men hvad kan man gøre?

Fodtøjet spiller ofte en stor rolle

Hvis du har ondt i foden, bør du have et ekstra fokus på dit fodtøj. Vanskelige fødder skal have ekstra opmærksomhed, og det kan godt betale sig at investere lidt ekstra i noget komfortabelt fodtøj, som ikke vil forværre smerten.

 

Dårligt fodtøj kan faktisk også være det, som har skabt problemet til at starte med. Dette gælder især for personer, der løber meget, eller som dyrker sport, hvor man bevæger sig på et hårdt underlag. Hvis du gør dette i fodtøj, der har en dårlig pasform, så kan du hurtigt opleve at få ondt i fødderne.

 

Fødderne bærer utroligt meget vægt (bogstaveligt talt). De afdæmper stød, og de er med til at hjælpe dig med at holde balancen. Derfor er det yderst vigtigt, at du passer godt på dem. Derfor får du herunder 5 konkrete råd, som kan hjælpe dig med fodsmerter.

5 konkrete råd, som kan hjælpe dig med fodsmerter

Hvis du allerede har fået ondt i fødderne, eller hvis du gerne vil gøre noget forebyggende, så du undgår disse ubehagelige smerter, så får du 5 gode råd her:

 

1) Find noget ordentligt fodtøj.

Du bør finde fodtøj, som giver en særlig støtte. Herudover bør du altid undgå fodtøj, som ikke er ergonomisk eller komfortabelt – for eksempel sandaler uden hæl og højhælede sko.

2) Find altid fodtøj, der har en god pasform.

Dette gælder både hverdagssko og løbesko.

3) Få lavet et skoindlæg.

Et godt skoindlæg kan være med til at støtte din fod.

4) Husk at klippe dine tånegle ofte.

… Og pas på med indgroede negle.

5) Husk at dine fødder ændrer sig gennem livet.

Derfor bør du også udskifte dine sko regelmæssigt. Du bør især være opmærksom på dette, når du bliver mellem 40 og 50 år.

 

Forhåbentligt kan du bruge disse fem gode råd til noget. Hvis du ikke kan slippe af med dine fodsmerter, bør du kontakte din læge og blive undersøgt.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *