Følg os

Motion

Hvad koster et godt løbebånd?

Mand på løbebånd

Løbebånd kan fås i mange prisklasser. Det kan derfor være svært at vurdere, hvornår der er tale om et godt løbebånd. Det er for eksempel muligt at købe løbebånd til omtrent 1.000 kr. – dog er de sjældent pengene værd. Derfor vil det ikke vise sig som værende et godt køb. Tværtimod vil det blive et dyrt bekendtskab, da de ofte ikke opfylder forbrugerens behov og ønsker.

Det er derfor forventeligt at skulle investere en kende mere end dette. Investerer du f.eks. i Masterfit TP100 til omkring 6.500 kroner, så får du et løbebånd, der indeholder alt, du skal bruge. Du kan dog sagtens finde modeller, der er markant dyrere end dette, som henvender sig til mere professionelle formål. Det omfatter bl.a. en model som Spirit CT900 ENT. Dette løbebånd koster omkring 60.000 kroner.

Skal jeg bruge 6-7.000 kr. på et løbebånd?

Det er ikke alle, der har lyst til at bruge mellem 6.000 og 7.000 kr. på et løbebånd til hjemmet. Det er dog heller ikke alle, der behøver at gøre dette. Det afhænger nemlig af egne behov og præferencer. Skal det blot bruges til let løb et par gange om ugen, så er behovet ikke stort. Udsættes det derimod for intensiv brug flere timer om dagen, så er sagen en anden.

Når du skal købe løbebånd, handler det derfor primært om dine egne præferencer. Derfor er det vigtigt, at du sætter dig godt ind i dine behov og ønsker, inden du igangsætter en intensiv jagt efter et løbebånd til hjemmet. Endvidere bør du overveje, hvorvidt det reelt set kan betale sig med eget løbebånd, da det naturligvis forudsætter hyppig brug.

Er pengene bedre brugt på et kørekort eller andet?

Kæmper du med at få råd til dit kørekort i dag, så er det næppe en god idé at købe et løbebånd i morgen. Vurdér derfor, hvorvidt pengene er bedre brugt andetsteds. Ønsker du at forbedre din kondition, tabe dig et par kilo eller træne op til et halvmaraton, så kan pengene til et løbebånd sagtens være godt givet ud. Det bør dog fortsat overvejes meget nøje. Hvad prioriterer du højest?

Nybegynderen har sjældent store behov. Derfor vil et løbebånd til mellem 10.000 og 20.000 kr. typisk være i overkanten. Der kan heldigvis findes mange gode modeller, der egner sig godt til nybegynderen, som koster halvdelen af dette. Er du en garvet løber, der ikke ønsker at benytte det lokale fitnesscenter eller de våde landeveje, så er behovet et helt andet.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *