Følg os

Sundhed

Guide til at tage hånd om muskelsmerter

Udstrækning

Oplever du muskelsmerter, skyldes det højst sandsynligt en overbelastning af dine muskler. For eksempel ved at du har lavet noget uvant arbejde. Se her, hvordan du tager hånd om problemet.

Ofte opleves muskelsmerter efter at have dyrket sport. De fleste har også prøvet at have ømme muskler efter en god omgang træning. Det kan føles hæmmende i dagene efter, hvor muskelsmerterne og ømheden både kommer til udtryk i stilstand og i bevægelse.

Der opstår en betændelseslignende tilstand i musklerne, og det er den, du kan mærke. Ved at lave et forkert løft, hvor man fejlbelaster en muskel eller sene, kan dette give kroniske muskelsmerter.

Derudover kan en skade, hvor man overkompenserer i muskulaturer også gøre, at man ender med at døje med kroniske smerter i muskler og led. Derfor kan det være en god idé at opsøge en kiropraktor. De kunne f.eks. være Kiropraktorene kongevej – vi tilbyder forskellige former for fysioterapi.

Forebyggelse og håndtering af muskelsmerter

Her får du en guide til, hvordan du forebygger og tager hånd om smerter i musklerne, hvad end de er kroniske, opstået efter en hård træning eller efter et løft på arbejdet.

Mange mennesker oplever i løbet af deres liv, at en muskel og / eller en sene driller dem ved at gøre ondt. De fleste oplever også at have en form for kronisk irriteret muskel, hvor man så bare undgår den form for gene og belastning, der får musklen til at blusse op og gøre ondt.

Hvordan opstår muskelsmerter?

Smerter i muskler og sener opstår oftest ved en overbelastning eller ved uvant arbejde, hvor man oplever ømhed i dagene efter. Hvis man for eksempel gentagne gange laver fejlløft over en længere periode, så kan senen ende i en betændelseslignende tilstand.

Det kan resultere i, at det led, som senen arbejder sammen med sender stråler af smerter ud i musklen. Du bør opsøge hjælp, hvis du har haft længerevarende og uforklarlige sene- og muskelsmerter.

Forebyggelse

For at forebygge eventuelle tilbagevendende muskelsmerter, er det en god idé at tage kontakt til en fysioterapeut, kiropraktor eller lignende. De vil i samarbejde med dig kunne udvikle et program til lige netop dig, med afsæt i dine skavanker og smerter.

Det kan være, at der skal en mere ergonomisk indsats til eller et hjælpemiddel af en eller anden slags. Det afhænger af din skade, dine smerter og / eller dine behov for rehabilitering.

Håndtering

Har du allerede nu heftige muskelsmerter, kan de behandles med hvile og diverse varme- og sportscremer. Er dine muskelsmerter vedvarende og uforklarlige, bør du tage kontakt til en læge.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *