Følg os

Sundhed

Gode råd til at øge muskelrestitutionen efter en hård og intens konditionstræning

Udmattet kvinde efter træning

Efter en hård og intens konditionstræning er det vigtigt, at kroppen restituerer hurtigst muligt, så den igen er Fit For Fight.

Ved at indføre nogle gode rutiner til konditionstræningen og efterfølgende, så kan du øge din restitution gevaldigt, samt reducere chancen for skader.

Vi har samlet de bedste restitutionsrutiner der findes, og du kan nemt implementere dem i din dagligdag.

Forbedre blodcirkulationen med massage

Efter en hård og intens konditionstræning eller dagen efter, kan det være en god ide, at få en omgang massage af dine ømme muskler.

Massage har nemlig den fordel, at det øger blodcirkulationen, hvilket giver bedre restitution, så dine muskler og krop hurtigere er klar til en ny konditionstræning.

Det er desværre dyrt og tidskrævende at få professionel massage, men der findes heldigvis et godt alternativ såsom en massagepistol.

En massagepistol giver en dybdegående massage, og så er den nem at anvende, og du kan have den med over alt.

Er du interesseret i, at læse mere om massagepistoler og deres fordele så kan du gøre det her.

Næringsrig mad og væske inden for 30 minutter efter konditionstræningen er slut

Efter en hård og intens træning, er kroppen tømt for energi, og derfor er det vigtigt, at fylde depoterne op igen med næringsrig mad og væske.

Der er undersøgelser, der viser, at du får bedst udbytte af din træning, hvis du indtager mad og væske indenfor 30 minutter efter din konditionstræning.
Så du bør altså have mad og væske klar til efter din træning, hvis du vil havde maksimalt udbytte af din træning og restituere hurtigere.

Til at fylde depoterne op igen efter en hård træning, bruger de fleste sportsfolk proteindrikke, men kakao er også et godt alternativ til at få protein og kulhydrater.

Implementér Cool Down i din konditionstræning

En af de mest effektive rutiner er, at implementere Cool Down til sidst i ens træningspas.

En Cool Down har til formål, at hjælpe kroppen med at få alt mælkesyren ud af dine muskler, og reducere stivhed i kroppen dagen efter.

En god Cool Down består af konditionstræning på et meget lavt intensitetsniveau, og er efterfulgt af 30-45 sekunder strækøvelser, af de muskler du har brugt.

Få masser af søvn

Søvn er uhyggelig vigtig for mange af kroppens mekanismer heriblandt muskelrestitution.

Når vi sover, så begynder kroppen automatisk at reparere sig selv, og efter en hård og intens træning har kroppen ekstra meget brug for søvn, så den kan reparere sig selv.

Søvnbehov er meget individuelt, men en tommelfingerregel er, at man skal havde mindst 8 timers søvn efter en hård og intens træning.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *