Følg os

Sundhed

Giv dit barn et aktivt skoleophold – på en idrætsefterskole

Sporty kvinder

Alle forældre deler ét og samme ønske; vi ønsker det absolut bedste for vores børn. Det er ikke kun vigtigt, at vores børn får nogle gode venner og bliver opdraget ordentligt. De skal også gerne trives i skolen, have sunde fritidsinteresser og gå op i deres kost. Ønsker du det bedste for dit mellemstore barn, så kan du med god grund tage en snak med ham eller hende om forskellige uddannelsesmuligheder.

Som ung står man over for rigtig mange svære beslutninger, når man nærmer sig gymnasietiden. Her skal man nemlig overveje, om man vil have et år mere i folkeskolen, om man vil en tur på efterskole, eller om man føler sig klar til at tage hul på en gymnasial uddannelse. Det er helt op til dig som ung.

Denne artikel er hovedsageligt skrevet til forældre til unge mennesker. Vi vil nemlig gerne fortælle danske forældre om de mange gode grunde til at sende de små guldklumper på efterskole – mere konkret idrætsefterskole. Lægården idrætsefterskole er en af de idrætsefterskoler, man kan overveje at kigge nærmere på.

Det får dit barn ud af et år på en idrætsefterskole

Det er ikke småting, man får ud af et efterskoleophold. Det kan alle forhenværende efterskoleelever nikke genkendende til. Som forælder er du ikke nødvendigvis klar over, hvilke fordele der kan være ved at gå på efterskole, hvorfor vi gerne vil gøre dig klogere på dette.

Hvor meget man får ud af et efterskoleophold vil helt naturligt variere fra elev til elev. Det afhænger nemlig i allerhøjeste grad af, hvor meget energi man selv lægger i det. Går man ind til det med et positivt sind og en tro på, at det nok skal blive en fantastisk oplevelse, så bliver det formentlig også en god oplevelse.

Lad os lige kort nævne de vigtigste fordele ved idrætsefterskoler:

  • Eleven danner relationer for livet
  • Eleven udvikler sig både personligt og fagligt
  • Eleven kommer i bedre form
  • Eleven lærer at tage ansvar
  • Eleven bliver rustet til fremtidige udfordringer

Tiltaler ovenstående dig som forælder, så synes vi, at du skal tage dit barn med under armen og besøge nogle af de mange efterskoler, som fordeler sig på hele landet. Du kan i første omgang foreslå dit barn at svinge forbi Lægården – med base i 7500 Holstebro. Idrætsefterskolen Lægården har et fantastisk ry, hvorfor det som udgangspunkt er et sikkert valg. Valget bør om ikke andet træffes af dit barn, da det er ham eller hende, som skal tilbringe året på den givne skole.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *