Følg os

Jagt

Førstegangsjæger: Dette skal du vide

Jæger

Skal du ud og jage for første gang, men aner ikke dine levende råd om, hvad du skal bruge, hvor du finder jagttider eller alle de gode råd, som de erfarne veteraner kender til, så behøver du ikke kigge meget længere.

Vi vil nemlig gennemgå alt fra 3 gode ting at huske til det bedste udstyr, som du bare må eje, så du f.eks. kan skåne hørelsen med høreværn eller kan holde dig varm i vinterkulden.

3 gode ting at huske, når du skal ud at jage

  1. Den gode påklædning er nok det vigtigste at have styr på, når du skal på jagt. Du skal f.eks. ikke regne med at nedlægge mange bukke i neongrønne bukser, eller hvis du enten fryser eller får et hedeslag, inden der er gået en time. Sørg derfor for at iklæde dig det rigtige tøj, der passer til både vejret og situationen.
  2. Udover den gode påklædning, så er det rigtige udstyr også essentielt. Derfor er en god rygsæk at pakke det hele i en nødvendighed. Du skal desuden kun tage det mest nødvendige med, så du ikke bærer rundt på 40 kg. tøj og udstyr i rygsækken. Ting som førstehjælpskassen og vabelplaster er derfor også en god idé, så du er forberedt på enhver situation.
  3. Husk de rigtige dokumenter og regler. Du skal helst ikke komme på tværs af loven ved at glemme dit jagttegn eller en hund, hvis du jager fjerkræ. Så husk at sikre dig, at du har styr på regler og papirer.

Dette udstyr skal du bruge

Hvis du skal have en chance for at få noget med hjem, skal du gøre dig usynlig for dit bytte. Derfor bør du uden tvivl skaffe dig et camouflagenet, hvis ikke pengepungen holder til at købe dyrt jagttøj. Nettet kan også nemt bruges til at camouflere dit udstyr på din post. Det eneste du skal gøre er at kaste det over enten dig selv eller dine ting.

En anden god ting at investere i er en kikkert, for selv hvis tøjet er på plads, og dit gevær fungerer, så nytter det ikke meget, hvis du ikke kan finde byttet. Det er derfor essentielt at have en kikkert med for at sikre dig en god jagt.

Til sidst er din sikkerhed og ikke mindst din hørelse vigtig. Der er ifølge os ingen grund til at sætte din hørelse på spil på jagten. Du kan derfor skåne hørelsen med et sæt høreværn. Der findes rigtig mange fine høreværn i den lave prisklasse, så frygt ikke dette køb.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *