Følg os

Andre sportsgrene

Er trampolinen gået i stykker? Nye fjedre kan være løsningen

Dreng på trampolin

Vi elsker vores trampoliner i Danmark – faktisk så meget, at man nærmest ikke kan passere en børnefamilies have uden at se en trampolin. Dette til trods for, at det store dele af året næppe kan beskrives som værende trampolinvejr her i landet.

Det er faktisk noget nær det modsatte, der er tilfældet. Det forholder sig nemlig sådan, at trampoliner ofte ikke har det så godt med kraftigt blæsevejr, store temperatursvingninger eller masser af regn. For selvom de fleste trampoliner er lavet til at holde til lidt af hvert, så er ovenstående alt sammen noget, der slider på dem.

Nøgleordet er slid: Hvad er der galt med din trampolin?

Det er lige netop slid, der er problemet ved mange trampoliner, der er gået i stykker. Som med biler og alverdens andre produkter skal man udskifte sliddelene, hvis produktet fortsat skal virke. Ved en trampolin er det især dens trampolin fjedre.

De bliver naturligvis slidt, når man benytter trampolinen. Men de bliver om muligt endnu mere slidt af at stå uberørt i regn og slud. Eftersom at de er ret essentielle i forhold til at få trampolinen til at fungere efter hensigten, er det ret kritisk, hvis de ikke længere bidrager med fjedringen.

Og der er altså en overvejende sandsynlighed for, at det er problemet med din trampolin, hvis du har en fornemmelse af, at den er gået i stykker. Det kan vi sige med ret stor sikkerhed i stemmen, fordi praktisk talt alle andre kritiske problemer ville være noget mere åbenlyse. Det ville de, da de sandsynligvis ville indebære en itu trampolindug, et ødelagt ben eller lignende.

Det er enkelt at skifte trampolinfjedre

Det er heldigvis relativt enkelt at udskifte trampolinfjedre. Faktisk er det ikke meget anderledes, end når man sætter trampolinen op første gang. Processen har bare et enkelt ekstra trin; du skal nemlig fjerne de eksisterende fjedre først.

Når det er gjort, er det bare at sætte de nye i, og lur os, om ikke det føles meget bedre at hoppe på dugen efterfølgende. Selvom opgaven virker meget let, så kan det faktisk godt være hårdt arbejde at montere fjedre – især når man er tæt på at være hele vejen rundt. Hele idéen er nemlig, at fjedrene skal holde dugen i spænd, og det kan derfor godt kræve lidt fingerkræfter at få de sidste på plads.

Hvis det viser sig at være for hårdt, kan vi heldigvis afsløre, at man kan få en såkaldt trampolin fjederspænder. Den kan både løsne og fastgøre trampolin fjedre på en nem og sikker måde. Fordelen er naturligvis, at det gør arbejdet mindre hårdt, men også at man reducerer risikoen for at få fingrene i klemme eller lignende.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *