Følg os

Fitness

Det skal du spise og drikke efter styrketræning

Kost efter træning

Din kost er mindst lige så vigtig som din træning. Derfor skal du have styr på kosten, hvis du vil opnå gode resultater med styrketræning.

Faktisk mener mange eksperter, at kosten er endnu vigtigere end træningen. Uden den rette kost fungerer din krop ikke ordentligt, hvilket f.eks. går ud over muskelopbygningen.

Proteinpulver eller skummetmælk

Efter styrketræning skal din krop bruge ca. 20-30 gram protein af høj kvalitet. Samtidig skal denne protein være hurtigt optageligt for kroppen, så musklerne straks får glæde af proteinen.

Vores muskler er bygget af protein, som igen er bygget af aminosyrer. Den rette sammensætning af aminosyrer er essentiel, da kroppen ellers ikke kan udnytte denne protein ordentligt.

Proteinpulver er bygget af de helt rette aminosyrer, så med en proteinshake efter træning får dine muskler de rette betingelser for vækst.

Hvis du ikke bryder dig om proteinpulver, så er den næstbedste løsning skummetmælk. Skummetmælk indeholder nemlig også mange gode aminosyrer, og sammensætningen minder en del om proteinpulver.

Kulhydrat hjælper på din restitution

Hvis du drikker en proteinshake efter træning, så bør du også huske noget kulhydrat. Druesukker er noget af det bedste, da det er super hurtigt optageligt.

Normalt skal man undgå disse hurtige kulhydrater, men lige efter træning hjælper det til restitution af dine muskler. Tilføj derfor lidt kulhydrat efter din træning.

Hvis du drikker skummetmælk, så er det allerede kulhydrat i, så her behøver du ikke at tilføje ekstra kulhydrater. Nogle former for proteinpulver indeholder ligeledes kulhydrater.

Kylling og magert kød

Kylling og magert kød er også glimrende kilder til protein af høj kvalitet, men denne type protein er langsomt optageligt.

Derfor er kød bedre på andre tidspunkter, så din krop hele tiden har adgang til den vigtige protein. Efter træning er en proteinshake dog bedre, da den giver et hurtigt boost af den nødvendige protein.

Samtidig er det besværligt at tage kød med til træning. Inden sengetid er magert kød virkeligt godt, da kroppen så har adgang til god protein hele natten.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *