Følg os

Fitness

De 4 bedste romaskiner – find den bedste til dig

bedste romaskiner i år

At ro er en unik træningsform, og en af de bedste der findes. Man får aktiveret hele kroppen, alle musklerne samtidig med at konditionen bliver forbedret. Det gør den til en ideel form for motion for langt de fleste mennesker. Når man gerne vil i gang med at motionere, kan det være svært at vælge den bedste fremgangsmåde. Man vil gerne opbygge muskler, men samtidig vil man gerne forbrænde kalorier og tabe noget fedt. Med en god romaskine kan man gøre dette på én og samme tid.

Naturligvis kan man melde sig ind i et fitnesscenter og bruge de maskiner som befinder sig her, men hvis man har svært ved at finde tid til at bevæge sig derhen, så er det en bedre ide at anskaffe en til sit hjem. På den måde sparer man tid, og det er altid let tilgængeligt at træne. Man kan hoppe på den lige når man står op, eller ro sig en tur inden aftensmaden.

Men hvilken romaskine skal man så vælge? Vi har talt med Alt.dk for at få deres input til de fire bedste romaskiner til hjemmet.

Der er flere ting man skal tænke igennem. Vi vil her gennemgå nogle af de ting man skal være opmærksom på, så man forhåbentlig kan finde frem til den som passer bedst til ens behov. Desuden vil kigge på 4 af de bedste romaskiner, som du stærkt kan overveje at anskaffe dig, hvis du vil i gang med denne træningsform.

Hvilken modstand skal maskinen have?

Der er grundlæggende tre forskellige måder en romaskine kan skabe modstand: vand, luft eller magnetisme. Vandmodstand skabes ved hjælp af en lille tank som fyldes op med væske. Maskinens årer bevæger sig igennem dette, og skaber en meget autentisk oplevelse. Dog kan det være svært at justere mere præcist på modstandsstyrken.

Testvinderen CONCEPT2 er baseret på vindmodstand. Her sidder der en turbine hvor styrken kan kontrolleres ved hjælp af displayet. Vindmodstand kan suppleres med magnetisme som eksempelvis kan sidde i sædets skinne (find den her).

Programmer og displayet

En anden vigtig egenskab man skal tage i betragtning, er de digitale funktioner. Afhængigt af hvilken model man vælger, kan de variere meget i hvor avanceret de er. Jo dyre maskinen er, jo flere indstillinger og muligheder er der som oftest. Den model som er blevet kåret som den bedste af de billigste, Kettler Rover Axos, er et glimrende valg i forhold til pris og kvalitet, men man får ikke lige så mange præcise oplysninger vist på displayet.

Med en mere avanceret model som Abilica Windrower 2.0 skal man betale lidt mere, men til gengæld får man mulighed for at indstille mere præcise træningsprogrammer samt oplysninger om kalorieforbrænding og puls med et pulsbånd (find den her).

Vælg det rigtige sæde

Hvis romaskinen ikke er komfortabel, så stiger sandsynligheden for at man ikke får den brugt. Derfor skal man vælge en maskine med et sæde som passer til en. Hvis man er en stor person, så skal man have det med i sine overvejelser. En maskine som Reebok GR ROWER har et sæde som kan glide 85cm i længden, og den har meget avancerede indstillinger for magnetisk modstand. Det gav den en plads blandt de fire bedste romaskiner, som vi har udvalgt og anmeldt.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *