Følg os

Sundhed

5 fordele ved at gå i spa efter træning: Slap af og boost din restitution

Ungt par

Når man har været aktiv, f.eks. gennem træning, er det vigtigt at give kroppen den restitution og afslapning, den har brug for. Dette kan du gøre ved at hoppe i et spabad efterfølgende. I denne artikel vil vi fortælle dig om 5 fordele ved at gå i spa efter træning!

Bedre muskelrestitution

Når du har trænet hårdt, og dine muskler derfor er ømme og trætte, kan et spabad have en positiv effekt på restitutionen. De varme vandtemperaturer i spaen vil nemlig booste blodcirkulationen, hvilket igen vil fremskynde reparationen af de beskadigede muskelfibre. Du kan evt. kombinere det med noget koldt vand i form af en bruser eller haveslange, da det vil sætte ekstra gang i muskelrestitutionen at kombinere varmt og koldt vand.

Lindring af smerter

Mange oplever at få lindret diverse smerter, efter at de har været aktive ved at gå i et varmt spabad. Især folk der lider af gigt, kan have glæde af et spa-besøg. Dette skyldes, at de varme vandtemperaturer virker smertelindrende og antiinflammatoriske på kroppen.

Bedre stresshåndtering

I dag er vi alle pressede og over arbejdede, og det kan være svært at finde ro i kroppen. Derfor er spa et rigtig godt sted at gå hen for at få slappet af både krop og sind. De varme vandtemperaturer virker beroligende, og det kan være lige præcis det, du har brug for efter en lang dag. Derudover har massage også en positiv effekt på stress, da det reducerer kortisol i kroppen, som er et stresshormon. Mindre stress forbedrer også din søvnkvalitet, dit humør og dine præstationer på arbejdet.

Øget velvære

En tur i spabad vil øge dit velbefindende, da de varme vandtemperaturer og den afslappende atmosfære vil give dig en følelse af velvære. Dette er især godt, hvis du ofte føler dig stressede og overarbejdede. Ved at gå i spa efter træning vil du nemlig kunne slappe af helt og give din krop den restitution, den har brug for.

Fremmer vægttab

Mange tror fejlagtigt, at spa og vægttab ikke hænger sammen. Men dette er faktisk ikke tilfældet. Ved at gå i spa efter træning vil du øge blodcirkulationen, hvilket igen vil booste dit stofskifte. Det vil sige, at du forbrænder flere kalorier i spaen og dermed kan tabe dig. Dog skal det siges, at spa ikke er en effektiv måde at tabe sig på, men det kan være en god hjælp til at komme i gang med et vægttab.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *