Følg os

Andre sportsgrene

Sådan kommer du rigtig i gang med svømning

Svømmetræning

Det kan være svært at svømme, hvis man ikke kender den rigtige teknik. Og Danmark er et land, hvor vi virkelig nyder at hoppe i vandet for at svømme rundt. Ud over det, er det en sund hobby, der ikke kræver en masse udstyr. Så kom i gang med at lære at svømme med vores guide, og du vil på ingen tid blive den hurtigste svømmer i basinnet.

Start i det små og træn dig op

Det første du skal huske er selvfølgelig en dragt, du kan føle dig komfortabel i. Det er også en god idé at få fat i et par svømmebriller, så du bedre kan se under vandet.
Når du starter ud, skal du ikke stræbe efter at komme længst. Sæt et mål på måske 400 meter, sæt 500 meter mere på hver anden uge, hvis du svømmer et par gange om ugen. Og den bedste måde at få motivation er at finde en makker, så I kan svømme sammen.
Den nemmeste måde at måle fremskridt på, er ved at melde sig ind i en svømmeklub. Det gør også, at du lærer at svømme rigtigt fra start.
Husk sikkerhedsrådene: Hvis du ikke kan svømme rigtigt, så start med et sted, hvor du kan bunde. Og brug en kant at holde ved, hvor vandet når op over dit bryst til omkring halsen. Så skal du have hovedet under, når du er sammen med en, du er sikker på. Så kan du begynde at øve svømmeteknik.

Svøm rigtigt

Den bedste måde at komme i gang med at svømme ordentligt er med brystsvømning. Det er den nemmeste måde at svømme på, og hvis har svært ved at holde dig i overfladen, er brystsvømning en god teknik. Ellers kan du bruge en pullboy, som du tager mellem benene, og så flyder dine ben mod overfladen. Den gør det også nemmere at have fokus på at bruge armene rigtigt. Hvis du vil have mere fokus på benene, skal du bruge en svømmeplade, som du tager under underarmene, og så flyder din overkrop. Noget andet udstyr, der er godt til nybegyndere, er en snorkel og svømmefødder. Det gør det nemmere at bevæge sig fremad under vandet.

Hvis du vil lære mere om at svømme rigtigt, så læs mere om svømmedisciplin via linket. Her kan du også læse om do’s and don’ts. For alle kan lære at svømme. Det handler bare om at komme i gang.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *