Følg os

Fitness

Sådan får du en flot og sund krop

Sund krop

Der findes næppe det menneske, som ikke drømmer om en flot og sund krop, da kroppen er noget af det vigtigste for os mennesker.

Det er af logiske grunde ikke alle mennesker, der har lige nemt ved at få en flot og sund krop, da sygdomme, manglende selvværd eller sorg kan besværliggøre denne proces. Det er desuden ikke underordnet, hvilke gener man har arvet fra sin mor og far. Det er en kendsgerning, at det generelt er sværere (men ikke umuligt) at træne og spise sig til en tilfredsstillende krop, hvis man har kraftige knogler og / eller et lavt stofskifte.

Sørg for at få din søvn

Du vil få svært ved at få en flot og sund krop, hvis du ikke sørger for at få din søvn. Det mest optimale vil være, hvis du sover 8-10 timer i døgnet. Hvis du er i søvnunderskud, så vil det helt naturligt påvirke både humør, overskud og helbred.

Du er, hvad du spiser

Hvis du lever af pizza, burger, chips og sodavand, så er det klart, at du aldrig vil få den krop, du altid har drømt om.

Du er, hvad du spiser, hvorfor du skal sørge for at holde dig til sund og nærende kost. Det er desuden vigtigt, at du sørger for at spise varieret, hvor din kost helst skal byde på et højt indhold af vitaminer, mineraler og enzymer. Din krop har brug for både frugt, grøntsager, kartofler og kød, ligesom kroppen har brug for fedt og sukker i moderate mængder.

Træning er vejen frem

Selvom du spiser sundt og varieret, så er det ikke sikkert, at du vil få din drømmekrop, hvis du ligger i din seng hele dagen lang.

Træning er vejen frem, så hvis du ikke allerede er meldt ind i et fitnesscenter, så overvej, om det ikke er på tide. Der findes helt sikkert mindst ét fitnesscenter i nærheden af dig.

Du kan også indrette dit eget fitnesscenter i hjemmet, hvis du har pladsen til det. Du kommer langt med håndvægte i forskellige vægtklasser, træningsmåtter og kettlebells, som gør det muligt at udføre mange forskellige træningsøvelser.

Gå aldrig ned på væske

Hvis du altid føler dig træt og uoplagt, så kan det skyldes, at du ikke får indtaget nok væske i løbet af dagen.

Du kan som hovedregel ikke drikke for meget væske, så hold dig ikke tilbage, men forsøg at holde dig til sunde drikke – vand og mælk. En god tommelfingerregel går på, at man skal drikke 1-2 liter væske om dagen.

Vær aktiv hver dag

Du bør være aktiv hver dag, hvis du ønsker at forvandle din krop én gang for alle. Alle former for aktivitet tæller, så det er underordnet, om du går, danser, løber eller cykler.

Du kan gøre dig selv og din krop en stor tjeneste ved at være aktiv 30-45 minutter om dagen, da det er sundt at få pulsen op og forbrænde nogle kalorier.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *