Følg os

Sundhed

Lider du af gigt? Så kan hjælpen være nær

Gigt

Gigt er en af de hyppige kroniske sygdomme, der rammer os danskere. Faktisk lider 700.000 danskere af forskellige former for gigt, hvor slidgigt er den mest udbredte form for gigt. Mere end 500.000 danskere menes at have slidgigt, hvorfor der undersøges med hastige skridt, hvordan gigt behandles på bedst mulig vis.

Behandling af gigt kan være en udfordring

Gigt er en af de sygdomme, som kan være meget svære at behandle. Ved slidgigt befinder vi os et sted i kroppen, hvor det ikke bare er at operere noget væk eller give noget smertestillende. Smerterne kan være næsten uudholdelige, hvorfor det kræver en ekstra hård indsats at få slået smerterne ned.

Smertestillende medicin mod gigt er hårdt for kroppen, men kan være nødvendigt for gigtpatienter i bestræbelserne på at få en nogenlunde almindelig hverdag til at hænge sammen.

Lindring af smerterne er af høj prioritet

I og med at gigt ikke kan kureres, så er lindring af smerterne som følge af sygdommen utroligt højt på prioritetslisten, når læger og forskere kigger på, hvad der kan gøres. Har man fulgt med i medierne de seneste år, er der ofte blevet kædet en sammenhæng mellem cannabis olie og lindring af kroniske smerter.

Cannabis olie menes at kunne lindre smerter, men i og med der er begrænset med forskning inden for området, er der mange argumenter for og imod. Eksperter interviewes med jævne mellemrum hos de danske medier, og det kan være svært at finde hoved og hale i, hvad der er fakta, og hvad der er hypoteser.

Ønsker du at gøre dig klogere på cannabis olie, bør du sætte en dag eller to af til at læse de forskningsresultater, der indtil videre er kommet ud. Vi kan derudover henvise til følgende hjemmeside: http://www.cannabis-olie.dk/.

Cannabis olie kan i dag lovligt udskrives til danskere via recept. Det er de enkeltes læger, som afgør, om det er aktuelt for den enkelte patient. Vær dog opmærksom på, at det er i en medicinsk forsøgsordning på nuværende tidspunkt.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sundhed

Løb dig til et sundere hjerte

Hjerte

Hvis du er interesseret i at vide, hvordan og hvorledes du kan forbedre din hvilepuls og gøre dit hjerte stærkere, så er du kommet til det helt rigtige sted. Vi vil nemlig herunder gerne informere dig om, hvordan et sundt hjerte er med til at øge din evne til at præstere, når du udfører hårdt fysisk arbejde. Hele kroppen fungerer nemlig som et stort kredsløb, hvor hjertet spiller den vigtigste rolle.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at løbetræning og konditionstræning generelt er med til at træne dit hjerte. Du vil i dette skriv kunne læse mere om, hvordan dit hjerte helt konkret er med til at bestemme, hvor god din kondition er. Derudover vil vi også give dig et par forslag til, hvordan du kan regne ud, hvor sundt dit hjerte er.

Hvilken rolle spiller hjertet i forhold til min kondition?

Når vi snakker om, hvorledes hjertet har noget at sige i forhold til din kondition, så handler det i virkeligheden om, hvor godt dit hjerte er til at sende den mængde ilt, du optager, ud i kroppen.

Hver gang dit hjerte slår et slag, tilføres blodets celler en mængde ilt, som de så omdanner til energi. Denne energi bruger du derefter, når du motionerer. Et sundt hjerte vil kunne tilføre den nødvendige mængde ilt og energi ud i kroppen på ganske få slag. Dette er grunden til, at man ønsker at have en lav hvilepuls til fordel for en høj hvilepuls.

Med hjertets essentielle rolle er det vigtigt, at det kan distribuere den nødvendige mængde ilt uden at bruge store mængder energi. Ligesom de fleste andre muskler i kroppen, så kan denne muskel også trænes op og blive stærk.

Jo stærkere dit hjerte er, desto mindre energi skal det bruge for at tilføre ilt til din krop. Dette er enormt vigtigt for især sportsudøvere, der har et særligt stort behov for ilt og energi. Hvis dit hjerte kan fordele ilten hurtigt og uden besvær, vil din kondition automatisk blive bedre. Der er altså en tydelig sammenhæng mellem hjertesundhed og kondition.

Hvordan udregner jeg mit hjertes styrke?

Du kan udregne dit hjertes styrke ved at foretage en testmåling af din hvilepuls. Som nævnt ovenfor, så er en lav hvilepuls i din test klart at foretrække, idet det udtrykker, at dit hjerte er stærkt og kan fordele ilt på få slag. Er din hvilepuls derimod høj i din test, anbefaler vi, at du dyrker konditionstræning, som vil være med til at styrke dit hjerte på længere sigt.

Der findes et hav af konditions test, som du med fordel kan tage, hvis du ønsker at indsamle data omkring din egen krops kondition. Det kan være med til at motivere dig til at komme i endnu bedre form.

Læs mere

Motion

Iværksætter med en travl hverdag? Sådan finder du tid til sport

Træning i jakkesæt

Det er generelt ikke ret nemt at finde tid til det hele i en hektisk hverdag – især ikke når man er iværksætter. Ofte har man en masse ting at se til, når man er selvstændig, og da man har mange funktioner i det daglige, er det mange gange nemt at springe over motionen. Det er dog vigtigt, at man husker at prioritere sport og motion, da det i høj grad er med til, at vi som mennesker fungerer optimalt i en hektisk hverdag.

Vi kommer herunder med nogle gode tips til, hvordan du kan finde endnu mere tid til sport i din dagligdag, iværksætter eller ej.

Vær ikke bange for at outsource opgaver

En af de ting, man som iværksætter skal blive god til, er at outsource de opgaver, som man ikke selv er god til. Man skal holde sig til de ting, man kan finde ud af, da det er dér, man bringer værdi til virksomheden.

Har man eksempelvis en opgave på to-do listen, der lyder på at skulle oversætte en tekst fra dansk til engelsk, men er man ikke særlig dygtig til engelsk grammatik, så vil vi klart anbefale at få en udefra til at læse korrektur på engelsk. På den måde kan man frigøre en smule tid til sport og motion, hvilket i sidste ende vil skabe et markant bedre fundament for både dig og din virksomhed.

Det behøver ikke at være dyrt at outsource korrekturlæsning og andre praktiske opgaver. Outsourcing skal alt andet lige ses som en investering i både virksomheden og en selv. Du skal som sagt bruge tiden på det, som du er god til, og du skal endvidere tænke over, hvordan du optimerer din egen effektivitet. En af måderne er at motionere og dyrke sport. Det kan nemlig give dig en masse ekstra energi til at give den gas på jobbet.

Lav en god to-do liste

Hvis du endnu ikke laver to-do lister, så er det på høje tide at komme i gang med dette. Disse lister vil nemlig være med til at give dig det fornødne overblik over din hverdag, så du altid foretager dig noget, som der er gavnligt for virksomheden. Ellers kan man hurtigt komme til at falde hen på de sociale medier, hvilket næppe giver din virksomhed værdi.

Læs mere

Populære indlæg