Følg os

Sundhed

Lider du af gigt? Så kan hjælpen være nær

Gigt

Gigt er en af de hyppige kroniske sygdomme, der rammer os danskere. Faktisk lider 700.000 danskere af forskellige former for gigt, hvor slidgigt er den mest udbredte form for gigt. Mere end 500.000 danskere menes at have slidgigt, hvorfor der undersøges med hastige skridt, hvordan gigt behandles på bedst mulig vis.

Behandling af gigt kan være en udfordring

Gigt er en af de sygdomme, som kan være meget svære at behandle. Ved slidgigt befinder vi os et sted i kroppen, hvor det ikke bare er at operere noget væk eller give noget smertestillende. Smerterne kan være næsten uudholdelige, hvorfor det kræver en ekstra hård indsats at få slået smerterne ned.

Smertestillende medicin mod gigt er hårdt for kroppen, men kan være nødvendigt for gigtpatienter i bestræbelserne på at få en nogenlunde almindelig hverdag til at hænge sammen.

Lindring af smerterne er af høj prioritet

I og med at gigt ikke kan kureres, så er lindring af smerterne som følge af sygdommen utroligt højt på prioritetslisten, når læger og forskere kigger på, hvad der kan gøres. Har man fulgt med i medierne de seneste år, er der ofte blevet kædet en sammenhæng mellem cannabis olie og lindring af kroniske smerter.

Cannabis olie menes at kunne lindre smerter, men i og med der er begrænset med forskning inden for området, er der mange argumenter for og imod. Eksperter interviewes med jævne mellemrum hos de danske medier, og det kan være svært at finde hoved og hale i, hvad der er fakta, og hvad der er hypoteser.

Ønsker du at gøre dig klogere på cannabis olie, bør du sætte en dag eller to af til at læse de forskningsresultater, der indtil videre er kommet ud. Vi kan derudover henvise til følgende hjemmeside: http://www.cannabis-olie.dk/.

Cannabis olie kan i dag lovligt udskrives til danskere via recept. Det er de enkeltes læger, som afgør, om det er aktuelt for den enkelte patient. Vær dog opmærksom på, at det er i en medicinsk forsøgsordning på nuværende tidspunkt.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære indlæg