Følg os

Sundhed

Lider du af gigt? Så kan hjælpen være nær

Gigt

Gigt er en af de hyppige kroniske sygdomme, der rammer os danskere. Faktisk lider 700.000 danskere af forskellige former for gigt, hvor slidgigt er den mest udbredte form for gigt. Mere end 500.000 danskere menes at have slidgigt, hvorfor der undersøges med hastige skridt, hvordan gigt behandles på bedst mulig vis.

Behandling af gigt kan være en udfordring

Gigt er en af de sygdomme, som kan være meget svære at behandle. Ved slidgigt befinder vi os et sted i kroppen, hvor det ikke bare er at operere noget væk eller give noget smertestillende. Smerterne kan være næsten uudholdelige, hvorfor det kræver en ekstra hård indsats at få slået smerterne ned.

Smertestillende medicin mod gigt er hårdt for kroppen, men kan være nødvendigt for gigtpatienter i bestræbelserne på at få en nogenlunde almindelig hverdag til at hænge sammen.

Lindring af smerterne er af høj prioritet

I og med at gigt ikke kan kureres, så er lindring af smerterne som følge af sygdommen utroligt højt på prioritetslisten, når læger og forskere kigger på, hvad der kan gøres. Har man fulgt med i medierne de seneste år, er der ofte blevet kædet en sammenhæng mellem cannabis olie og lindring af kroniske smerter.

Cannabis olie menes at kunne lindre smerter, men i og med der er begrænset med forskning inden for området, er der mange argumenter for og imod. Eksperter interviewes med jævne mellemrum hos de danske medier, og det kan være svært at finde hoved og hale i, hvad der er fakta, og hvad der er hypoteser.

Ønsker du at gøre dig klogere på cannabis olie, bør du sætte en dag eller to af til at læse de forskningsresultater, der indtil videre er kommet ud. Vi kan derudover henvise til følgende hjemmeside: http://www.cannabis-olie.dk/.

Cannabis olie kan i dag lovligt udskrives til danskere via recept. Det er de enkeltes læger, som afgør, om det er aktuelt for den enkelte patient. Vær dog opmærksom på, at det er i en medicinsk forsøgsordning på nuværende tidspunkt.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Motion

Iværksætter med en travl hverdag? Sådan finder du tid til sport

Træning i jakkesæt

Det er generelt ikke ret nemt at finde tid til det hele i en hektisk hverdag – især ikke når man er iværksætter. Ofte har man en masse ting at se til, når man er selvstændig, og da man har mange funktioner i det daglige, er det mange gange nemt at springe over motionen. Det er dog vigtigt, at man husker at prioritere sport og motion, da det i høj grad er med til, at vi som mennesker fungerer optimalt i en hektisk hverdag.

Vi kommer herunder med nogle gode tips til, hvordan du kan finde endnu mere tid til sport i din dagligdag, iværksætter eller ej.

Vær ikke bange for at outsource opgaver

En af de ting, man som iværksætter skal blive god til, er at outsource de opgaver, som man ikke selv er god til. Man skal holde sig til de ting, man kan finde ud af, da det er dér, man bringer værdi til virksomheden.

Har man eksempelvis en opgave på to-do listen, der lyder på at skulle oversætte en tekst fra dansk til engelsk, men er man ikke særlig dygtig til engelsk grammatik, så vil vi klart anbefale at få en udefra til at læse korrektur på engelsk. På den måde kan man frigøre en smule tid til sport og motion, hvilket i sidste ende vil skabe et markant bedre fundament for både dig og din virksomhed.

Det behøver ikke at være dyrt at outsource korrekturlæsning og andre praktiske opgaver. Outsourcing skal alt andet lige ses som en investering i både virksomheden og en selv. Du skal som sagt bruge tiden på det, som du er god til, og du skal endvidere tænke over, hvordan du optimerer din egen effektivitet. En af måderne er at motionere og dyrke sport. Det kan nemlig give dig en masse ekstra energi til at give den gas på jobbet.

Lav en god to-do liste

Hvis du endnu ikke laver to-do lister, så er det på høje tide at komme i gang med dette. Disse lister vil nemlig være med til at give dig det fornødne overblik over din hverdag, så du altid foretager dig noget, som der er gavnligt for virksomheden. Ellers kan man hurtigt komme til at falde hen på de sociale medier, hvilket næppe giver din virksomhed værdi.

Læs mere

Populære indlæg