Følg os

Cykling

Få motion som pensionist

Få motion som pensionist

Når man først er blevet pensionist, er det ofte en kærkommen mulighed til at gå i gang med de aktiviteter eller interesser, man før ikke havde tid til. Får man sig ikke taget sammen til netop dette, så kan tiden som pensionist blive enormt inaktiv. Derfor bør man som det mindste, hoppe på sin elcykel eller i hvert fald gå en tur bare fra tid til anden.

Når man bliver ældre, og leddene såvel som musklerne så småt begynder at give efter og klage sig, så er det vigtigere end nogensinde før at få sig rørt dagligt. Dette behøver ikke nødvendigvis at være muskel opbyggende træning eller lange hårde løbe ture. Bare det at gå en tur på et par kilometer kan være mere end nok til at holde kroppen og blodomløbet i gang.

Bevar cykelturen

Alligevel er der ikke noget, der slå en godt gammeldags cykeltur. Cyklen er så tilpas alsidig, at den kan bruges i mange forskellige hensigter. Den kan bruges til at komme rundt i landet til venner og familie. Den kan ligeledes bare bruges til en kort tur som en god undskyldning til at få trukket noget frisk luft ned i lungerne eller måske bare få set Danmark fra en ny side.

Ligegyldigt hvordan man bruger sin cykel er der dog, især for de ældre borgere, en kæmpe bagside ved det at cykle. Det er enormt krævende for både muskler og led at cykle, og hvis man i forvejen har problemer med disse, så kan det lægge en helt naturlig øvre barriere på hvor langt man kan cykle. Alle disse problemer kan dog nemt forbigås med en elcykel.

Køb en kvalitets elcykel

En elcykel er en helt normal cykel, dog med den forskel, at den har en påmonteret elmotor, som sætter ind, når presset på pedalerne bliver for højt. Det betyder at elmotoren ikke bare sender en flyvende afsted med tredive kilometer i timen som var det en knallert i forklædning.

Tværtimod begynder den først at assistere, når byrden på benene bliver for høj. Det kunne for eksempel være op ad en stejl bakke. Dette system er ikke nødvendigvis teknisk kompliceret, men det kræver selvfølgelig, at det bliver gjort ordentligt fra producentens side, for at man som forbruger kan få det optimale ud af cyklen.

Derfor bør man også som hovedregel købe en elcykel af bedre kvalitet. Det kunne for eksempel være en Gazelle elcykel. Du kan se de mest populære modeller fra Gazelle på dette link.

Tag på tur med cyklen

Når du endelig har sat dig ind i hvilken type elcykel, der passer dig bedst og har brugt penge på din Kalkhoff elcykel, så er det selvfølgelig vigtigt, at du får den brugt. Langt større dele af det danske landskab ligger nu åbent for dig på grund af din øgede rækkevidde.

Vil du gerne gøre fuld brug af dette, så inviter både venner og familie ud på cykelture så ofte som muligt. På den måde forpligtiger du dig selv til at få brugt din nye elcykel. Som tiden går vil du imidlertid også opleve, at det kan være rart at cykle alene, og at det forhåbentlig var en god idé at købe en elcykel.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *