Følg os

Fitness

Det vigtigste udstyr til dit hjemmefitness

hjemmetræningen

Er du træt af at skulle slæbe dig selv ned i det lokale fitnesscenter for at få gennemført dine træningspas? Så kan du med fordel gå i gang med at sammensætte dit helt eget hjemmefitness med blot nogle få forskellige former for træningsudstyr.

Først og fremmest er det vigtigt at tænke på, at der er mange forskellige måder at træne på, og at derfor ikke findes én universel definition af, hvad et hjemmefitnessrum bør bestå af. Du kan imidlertid starte med at købe de absolut mest essentielle ting ind.

Du kan for eksempel starte med at købe et sæt håndvægte, da dette kan bruges til et utal af forskelle øvelser for stort set hele kroppens muskulatur. Dernæst kan du give dig i kast med at købe en pull-up-bar, nogle træningsmåtter og eventuelt en bænk med dertilhørende vægtstang.

Med blot nogle få vigtige former for udstyr, kan du sagtens få et effektivt træningspas ud af at arbejde derhjemme.

Planlæg dine indkøb nøje

Hvis du ønsker at få mest ud af dine penge, kan du i høj grad anbefales til at planlægge dine indkøb nøje. Start med at lav en lille liste over de ting, som du godt kunne tænke dig at investere i, og dan dig et overblik over, hvad de forskellige ting koster.

Undlad således at købe noget bare for at gøre det. Såfremt du for eksempel ikke træner bænkpres, er der jo ingen grund til at købe udstyret til det.

I relation til dette fremstår det som sagt hensigtsmæssigt at starte med de allermest basale og vigtige ting, hvorefter du kan give dig i kast med at købe nogle af de lidt dyrere former for træningsudstyr, såsom en romaskine eller en motionscykel.

Lån penge til dyrere udstyr

Når det kommer til at finde og købe det lidt dyrere udstyr til dit hjemmefitness, kan du med fordel vælge at låne penge, så du opnår et lidt større budget.

Det kommer nemlig i sidste ende kun til at kunne betale sig, da det ganske enkelt ikke nytter noget at gå på kompromis med kvaliteten af dine indkøb. I så fald vil du blot komme til at fortryde det på længere sigt, hvilket naturligvis ville være en skam.

Såfremt du ønsker at finde et fordelagtigt og billigt lån, kan du blandt andet sammenligne lånetilbud her. Selv hvis du står i RKI, er det med visse långivere fortsat muligt at få godkendt din ansøgning.

Og så gælder det blot om ikke at bide mere af, end du kan tygge. Ved at lægge et budget og finde dit personlige rådighedsbeløb, kommer du ikke til at være i tvivl om, hvad du har mulighed for at betale i månedlig ydelse.

Kilde: https://kviklanet.dk/kviklaan/trods-rki/

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fitness

Brug din passion for fitness i din karriere

Slank kvinde

Nyder du at træne, styrke din krop og lære fra dig? Så kan du omdanne din passion for træning og fitness til et brugbart aktiv i din karriere.

Tæm din indre motivation

Den indre motivation er den motivation, der driver dig stærkest frem. Den kommer, som antydet i navnet, indefra og er bevist at være den stærkeste motivation. Nogle omtaler denne motivation som den indre passion. Dette er et stærkt drive, som kun nogle mennesker stifter bekendtskab med og får mulighed for at omdanne til en karriere.

Nogle mennesker lader sig påvirke for meget af den ydre motivation. Det er altså dine omgivelser, der stiller krav og forventninger, der skaber et billede af, at du skal uddanne dig til dette eller burde arbejde inden for et bestemt fag. Det sætter desværre nogle mennesker i det forkerte fag fra start. Derfor er det uendelig vigtigt, at du forfølger dine drømme, til trods for at det lyder kliché.

Fitness som branche

Fitnessbranchen er kommet med den sundhedsbølge, som har taget verden med storm. Det er derfor stadig en branche i udvikling, og der kommer derfor hele tiden nye discipliner, nye tiltag, nye måder at arbejde på og nye uddannelser.

Sport & People tilbyder flere forskellige slags uddannelser og kurser inden for netop sport og fitness. Du kan f.eks. tage en fitnessinstruktør uddannelse og skabe dit eget fitnessunivers eller -kæde. Hvis du allerede er uddannet, kan du også supplere med et eller flere kurser. Det fantastiske ved nye brancher er, at du kan nå at være med til at skabe og forme erhvervet, i den retning du ønsker.

Fitnessbranchen er lidt mere oplagt til, at du ikke hviler så meget i din uddannelse, men skaber et navn og en karakter for dig selv. Som det ligeledes er opstået med influencers og diverse andre personer, der formår at gøre en karriere ud af sociale medier, er der ligeledes mange personer, der skaber et produkt ud af sig selv. Disse personer gør deres egen karakter til deres produkt og tilbyder i nogle tilfælde personlig sparring eller personlige træningsplaner. Hvis du gerne vil gå samme vej, så kan du se fitness uddannelser via linket her.

Læs mere

Fitness

Tips til at sikre maksimal privatliv i dit hjemmefitness

Træning i hjemmefitness

Har du bygget dit eget lille hjemmefitness med henblik på at kunne træne i fred og ro, så er det også vigtigt, at du rent faktisk ikke bliver forstyrret. Desværre kan visse forhold gøre, at du ikke får den ro og privatliv, som du havde ønsket dig.

Her kommer nogle konkrete idéer til at maksimere privatlivet.

Skærm af for nysgerrige naboer og forbipasserende med gardiner

Er du også træt af, at både naboerne og forbipasserende kigger med, når du træner, så kan og bør du investere i nogle gardiner. Så kan du gøre det til en vane at trække gardinerne for, når du skal give den gas på løbebåndet eller skal løfte tungt i forbindelse med din rutinemæssige styrketræning. Udfordringen ved dette er, at der kan blive mørkt i rummet, men det kan selvfølgelig løses med nogle gode lamper. Klik her, hvis du ønsker at købe nye gardiner til dit hjemmefitness.

Luk (og evt. lås) døren til træningsrummet

Når det kommer til hjemmefitness og privatliv, kan det også være en udfordring, at man konstant bliver forstyrret af sine børn, bedre halvdel eller for den sags skyld af sin roomie, når man træner. En mulig løsning på dette kan være, at du tager en snak med dine samboere om, at du gerne vil være i fred, når du befinder dig i træningsrummet.

De fleste kan acceptere en lukket dør, men hvis det ikke er nok at lukke døren, så kan det være nødvendigt at bringe en lås og en nøgle i spil.

Sluk din telefon

Det handler måske snarere om at undgå forstyrrelser end om at værne om sit privatliv. Om ikke andet kan vi kun anbefale, at du slukker din telefon og andre devices, når du træner. Der er trods alt ikke noget mere forstyrrende, end en telefon der ringer, bipper eller på anden vis forstyrrer. Ønsker du at høre musik, mens du træner, så download noget musik ned på enheden, inden du går i gang, så du kan lytte offline.

Deaktivér dine overvågningskameraer (hvis nogen)

Er dit hjem godt sikret, så antager vi, at der hænger overvågningskameraer i hele dit hjem, heriblandt i dit træningsrum. Er det korrekt antaget, så bør du slukke det kamera, inden du udfolder dig fysisk. Der er nemlig utallige eksempler på, at overvågningskameraer i både boliger og forretninger er blevet hacket. Det betyder, at du rent faktisk kan blive overvåget, uden at du selv ved det. For en sikkerheds skyld bør du derfor deaktivere kameraet, så længe du træner.

Læs mere

Fitness

Kom i dit livs bedste form – fitness i dit eget hjem

Hjemmetræning

Drømmer du om en veltrimmet krop, men har du til tider svært ved at slæbe dig hen til det lokale fitnesscenter? Der kan være mange undskyldninger for ikke at komme afsted. Måske regner det udenfor? Måske er det blevet for sent om aftenen til, at du orker at hoppe i tøjet og forlade sofaen for en stund? Eller måske har du ikke tid til at skulle tage hele vejen til træningscentret for dine andre planer? Der findes dog en løsning, som eliminerer alle de mange undskyldninger – nemlig et fitnessrum i hjemmet. Med et fitnesslokale i dit eget hus er der ingen undskyldninger for ikke at få trænet. Derfor er vores opfordring som følger; Drop det lokale fitnesscenter og kom i dit livs bedste form mellem hjemmets trygge vægge.

Fitness efter dine behov

Med et fitnessrum i hjemmet får du mulighed for at specialdesigne dit eget fitnesscenter, så det passer til lige netop dine behov. Du vælger helt selv, hvilke maskiner du har brug for og indretter lokalet, som du synes er mest optimalt. Hvad end du har brug for cardio-maskiner eller mere er til styrketræning, så er dit eget fitnessrum en genial løsning. Et fitnesscenter har ofte langt flere maskiner, end man har plads til i hjemmet, men med dit eget fitnessrum vælger du blot dine yndlingsmaskiner. En anden kæmpe fordel ved at have dit eget personlige fitnesscenter i hjemmet er, at du slipper for at skulle deles om maskinerne eller stå i kø for at komme til. Alle maskiner står til rådighed, når du har brug for dem.

Overvejelser inden projektstart

At lave sit eget fitnessrum i hjemmet kræver selvfølgelig et ledigt rum. Måske har du et opbevaringsrum, som mest af alt er fyldt med rod og skrammel? Eller måske er børnene flyttet hjemmefra, hvilket har åbnet op for muligheden.

Når først du har rummet på plads, bør du gøre dig nogle økonomiske overvejelser. De mange fordele ved et personligt fitnesslokale i hjemmet er selvfølgelig ikke gratis at opnå. Har du ikke en opsparing til rådighed, kan du finansiere lokalet ved hjælp af et lån. Det kan virke overvældende at skulle låne penge for at finansiere rummet, men som endnu en fordel sparer du med tiden også en masse penge på det kontingent, som du ellers ville skulle betale til det lokale fitnesscenter. Hos Santander Consumer Bank kan du låne til lige netop dit behov. Hør mere om dine lånemuligheder, så du kan finansiere dit fitnessrum uden bekymringer. Klik dig videre til siden. Hernæst er der bare tilbage at komme ud og få handlet dine favoritmaskiner, så du kan komme i gang med din træning og nå dine personlige mål!

Læs mere

Fitness

Hjælp eller hype? Vi ser på brug af virtual reality i fitness

Virtual reality

Virtual reality har de senere år været omdiskuteret. Nogle mener, at det er opreklameret, mens andre argumenterer for, at det bare ikke har fundet sit egentlige formål endnu. Den seneste hyper er brug af virtual reality inden for fitness. Er det hype eller kan det være en hjælp for fitnessbrugere? Det ser vi nærmere på i denne artikel.

Virtual reality er ikke nogen ny teknologi, men teknologien har endnu til gode at finde vej til den brede befolkning. I dag forbinder langt de fleste almindelige mennesker nok virtual reality med udstyr, der bruges i forbindelse med gaming på online spil og casinoer. På online casinoer bruges virtual reality for eksempel i forbindelse med live spil, hvor spillerne kan interagere med rigtige live dealere. Spillerne kan via deres skærm få fornemmelsen af at være på et landbaseret casino, når de spiller blackjack eller roulette og dealeren spinner hjulet mens kuglen hurtigt triller i den modsatte retning.

Men virtual reality kan også bruges i andre situationer. I dag findes der faktisk fitnesscentre, som bruger virtual reality i deres holdtræning. Her kan folk for eksempel cykle en tur gennem Sahara og se pyramiderne i Egypten, mens de får deres daglige dosis af endorfiner. Med 3D-briller og VR-headset kan de få en oplevelse, der får dem til at glemme, at de befinder sig i et fitnesscenter og ikke kører en tur i naturskønne omgivelser eller dyrker yoga på en eksotisk strand i Thailand.

Actionfyldte sportsgrene

Virtual reality kan også bruges i actionfyldte sportsgrene som for eksempel boksning. Her bruger fitnesscentret en forprogrammeret app, der ændrer omgivelserne i forhold til bokserens bevægelser. Det er også muligt for bokserne at tracke deres bevægelser og på den måde spore forbedringer eller områder, de skal arbejde med i fremtiden. Det samme gælder dansere, som også kan få glæde af virtual reality til at finpudse teknikken.

Det gode ved virtual reality-udstyr er, at det kan installeres og bruges i hjemmet. Alt det kræver er en skærm, VR-udstyr i form af headset og VR-briller samt det spil, du gerne vil spille. Nogle VR-briller er forudprogrammeret med spil, men ellers kan du købe det ved siden af.

Hype eller hjælp?

Som tidligere nævnt har der de senere år været kritiske røster – også blandt folk som tidligere talte begejstret om virtual reality – som har udtalt, at virtual reality-konceptet ikke har en fremtid uden for gaming-branchen. Mens man på et tidspunkt talte om virtual reality som fremtidens teknologi, har man i dag indset, at det endnu ikke er lykkedes at få den brede befolkning med på ideen. Uden for gaming-branchen bruges virtual reality for eksempel til at uddanne læger og piloter via simulatorer inden for deres fag samt af sportsfolk til at måle og forbedre deres løb, teknik osv. Visse steder bruges det også i salgs- og marketingdemonstrationer. Men skal man have fat i almindelige mennesker og bevise, at virtual reality kan være nyttig i hverdagsammenhænge, skal man gøre konceptet nyttigt i den kontekst. Måske er fitness det gennembrud, vi har ventet på?

Læs mere

Fitness

Kunsten at skabe en flot og muskuløs krop

Træningsmål

Det er med tiden blevet et mere alment ønske at have en flot og muskuløs krop, der kan holde til livets strabadser og tiltrække modsatte (eller samme) køn. Men en sådan krop kommer naturligvis ikke af sig selv. Det er noget, man må arbejde for. Kunne du tænke dig et par gode råd til, hvordan du får sat skub i processen med at få din feminine og attraktive krop tilbage? Så færdiggør læsningen af artiklen, hvor vi giver dig et par gode tips, der kan følge dit ønske om en super stærk krop til dørs.

Skab en symbiose mellem din træning og restitution

Som de fleste af os nok ved i forvejen, så er sammenhængen mellem træning og restitution altafgørende for, at du kan opnå de ønskede resultater. På diverse idræts- og fitnesshjemmesider vil du som regel finde et skema eller en kurve for, hvor lang tid man generelt skal restituere efter endt træning. Dog er disse tal meget generelle, og vil du finde ud af dine egne behov, når det kommer til restitution, foreslår vi, at du går til en ekspert. Du finder disse eksperter som selvstændige fagpersoner, ligesom du måske kan være heldig at booke en konsultation hos en vejleder i dit lokale fitnesscenter.

Den optimale varighed mht. restitution kommer meget an på din form og helbred. Restitution skal under alle omstændigheder til for, at dine muskler kan få nok tid til at genopbygge sig selv efter endt træning. Hvis ikke dine muskler får nok tid, nedbryder du dem gang på gang, og du får i sidste ende ikke de ønskede resultater at se.

Hjælp dine muskler på vej med proteinpulver

Netop proteinpulver med indtagelse før og efter træning har hjulpet rigtig mange på vej til en flot og muskuløs krop. Proteinpulveret indeholder alt det, din krop har brug for efter endnu en hård og dedikeret træning. Kosttilskudguiden kan gøre dig meget klogere på brugen af proteinpulver og andre former for styrkerelateret kosttilskud.

Der findes særlige former for kosttilskud, der for eksempel hjælper dine muskler på vej under træningen og gør din krop klar til hårdt fysisk arbejde. Andre typer af kosttilskud, herunder proteinpulver, hjælper dine muskler med at restituere og genopbygge dem selv efter en hård træning.

Sørg altid for at rådføre dig med en fagperson, inden du går ud og investerer i nyt proteinpulver. Fagfolk på nettet såvel som i virkeligheden vil kunne hjælpe dig med at finde præcis det, du leder efter. Der findes nemlig mange typer af proteinpulver, og det er derfor nødvendigt at tage højde for, hvad du og din krop har brug for, således at du i fremtiden kan se de ønskede resultater.

Læs mere

Fitness

Kniber det med tid til træningen?

Hjemmetræning

Spar tid og træn hjemme hos dig selv

Sådan får du tid til at forkæle din krop med målrettet og effektiv træning

At benytte fitnesscentre til styrketræning, holdtræning og konditionstræning er blevet mere og mere populært over de seneste år, og der findes stort set centre i samtlige danske byer. Men for den travle husmor eller ham, som arbejder på fuldtid, kan det være svært at finde tiden til at benytte centeret. Her giver hjemmetræning god mulighed for alligevel at dyrke motion og forbrænde kalorier uden, at det kræver hverken den samme tid eller de samme omkostninger som at benytte et fitnesscenter.

Tilpas træning til dit eget skema

Et travlt skema og et døgn, som gerne skulle bestå af mere end 24 timer, er noget, som de fleste i dag kender til. Som samfund bliver vi mere og mere karrierefokuserede og lader i høj grad vores tidsskema være så pakket som overhovedet muligt. Det betyder nedprioritering af værdifulde ting som f.eks. motion, og selvom de overskudsagtige kan få presset et besøg i fitnesscenteret ind, er det ikke tilfældet for alle. Hjemmetræning vinder mere og mere frem og er blevet et stort fænomen i både indland og udland, og netop muligheden for at tilpasse træning til eget skema, er, hvad der gør hjemmetræning til det nye sort.

Der er gode muligheder for hjemmetræning

Hjemmetræning behøver hverken kræve specielt meget plads eller diverse forskellige udstyrselementer og tilbehør. Simple håndvægte kan være grundlaget for træning af stort set alle muskelgrupper, og det samme gælder kettlebells, som nemt kan anskaffes i diverse sportsforretninger. Desuden er TRX og cirkeltræning uden udstyr blevet meget populært, og at arbejde med egen vægt kan også være ekstremt styrkende. Du kan læse mere om forskellige muligheder for hjemmetræning her. Lav træning om morgenen inden, du tager på arbejde, eller gennemfør en lyntræning inden, at du skal i seng om aftenen – tidspunktet er op til dig, men med lette øvelser og begrænsede behov for tid og udstyr for at kunne udføre øvelser hjemme, er der ingen undskyldning for ikke at få motion.

Udstyr eller ej – motionen gør underværker

I en stresset hverdag, hvor tiden ikke er til at benytte et fitnesscenter, er hjemmetræningen ikke bare godt for helbredet. Motion kan generelt have stor betydning for hjernens funktionalitet, og det siges samtidig, at motion nedsætter følelsen af stress, hvorfor det i en tidsknap dagligdag kan gøre underværker. At motion hverken behøver koste mange penge eller kræve meget tid gør det blot endnu mere attraktivt at leve en sundere livsstil og på den måde gøre noget godt for helbredet, for sjælen og for kroppen generelt.

Lad dig inspirere

Er du blevet overbevist om, at hjemmetræningen er noget for dig, men har du svært ved at finde ud af, hvor du skal starte, og hvordan du kommer videre? Der findes forskellige apps til smartphones, som kan guide dig til en effektiv hjemmetræning, og desuden kan du ofte få gode tips og tricks på de sociale medier. Derudover, er der hjemmesider, som er specialiserede i træning for både nybegyndere og øvede, og her får du mulighed for endnu bedre rådgivning og vejledning til, hvordan du kommer i gang. Du kan f.eks. læse mere på Iforms hjemmeside her.

Læs mere

Fitness

Lav dit eget fitness i hjemmet og kom i din drømmeform

Hjemmefitness

Hvem ønsker ikke at komme i sit livs bedste form og derved ikke længere være bange for at smide trøjen og hoppe i et par badebukser eller i en bikini til sommer? Langt de fleste går med drømme om en bedre fysisk form, men det er de færreste, der formår at opfylde drømmen. Enten er det for svært at tvinge sig selv ned til det lokale fitnesscenter, eller så er der for lang vej hen til centret. Uanset hvad grunden er, hjælper det ikke med at opnå drømmeformen. Et fitness i eget hjem kan dog være svaret på udfordringen.

Fordele ved fitness i hjemmet

Et fitness i sit eget hjem har mange fordele, men først og fremmest kræver det dog, at der er plads i dit hjem til fitnessudstyret. Flere og flere danskere får implementeret fitnessudstyr i eksempelvis en ubrugt garage. Har du noget ubrugt plads i dit hjem, og har du en lille drøm i maven om en bedre fysisk form, så kan den ubrugte plads gå hen og blive stedet, hvor din krop skal transformeres.

En af de helt store fordele er, at du ikke behøver slæbe dig selv hen til det nærmeste center. Der er en stor psykisk barriere forbundet med at skulle manøvre sig hen til centret, for derefter at gennembanke sin egen krop i en time. Det er ofte nemmere bare at blive i sofaen og se næste afsnit af sin serie. Ved at have et fitness i hjemmet, er barrieren markant mindre – udstyret står bogstaveligt talt i baghaven, og der er ingen spildtid forbundet med transporten frem og tilbage.

En stor motivationsfaktor ved at kreere en bedre fysisk form for sig selv, er dét at kunne se ændringerne ske. Får du kæmpet dig ned i dit hjemmefitness oftere end i centret, vil du alt andet lige også kunne se hurtigere resultater. Dette vil være med til at motivere dig i langt højere grad, hvilket sætter gang i en positiv træningsspiral.

Endvidere kan et hjemmefitness også åbne op for nye aktiviteter med venner og familie. Er den primære sociale aktivitet at se serier og spise usundt, kan et fitnesscenter i hjemmet åbne op for en hel ny social aktivitet, der samtidig gør noget godt for din krop.

Få råd til dit eget hjemmefitness

Et hjemmefitness er, i de fleste tilfælde, ikke en billig løsning at komme i drømmeform på. Der er dog nogle ting, du kan overveje, når du skal investere i fitnessudstyret:

  • Køb udstyret brugt – Det kan sagtens betale sig at købe udstyret brugt, idet du sparer mange penge i forhold til nyanskaffelsesprisen.
  • Frameld dig fitnessabonnementet – Her kan du nemt spare 199-299 kr. pr. måned afhængig af center og abonnement.
  • Få evt. et fritidsjob / bijob hvor motion er inkluderet – Mangler du de sidste knaster for at kunne købe løbebåndet eller bænkpresmaskinen, så få dig et bijob, hvor du også får lov til at bevæge dig. På den måde skaber du lidt ekstra likviditet og kommer samtidig nærmere dit mål om drømmekroppen.
  • Skulle du stå og mangle 10.000 kr., så er der online mulighed for at optage lån af mindre beløb som f.eks. 10.000 kr. Det kan blive nødvendigt, hvis du lige mangler det sidste, men vær meget opmærksom på lånenes betingelser og samlede omkostninger.

Vi håber, at du fandt inspiration i denne artikel, og at drømmekroppen er realiseret inden for den nærmeste fremtid.

Læs mere

Fitness

De 4 bedste romaskiner – find den bedste til dig

bedste romaskiner i år

At ro er en unik træningsform, og en af de bedste der findes. Man får aktiveret hele kroppen, alle musklerne samtidig med at konditionen bliver forbedret. Det gør den til en ideel form for motion for langt de fleste mennesker. Når man gerne vil i gang med at motionere, kan det være svært at vælge den bedste fremgangsmåde. Man vil gerne opbygge muskler, men samtidig vil man gerne forbrænde kalorier og tabe noget fedt. Med en god romaskine kan man gøre dette på én og samme tid.

Naturligvis kan man melde sig ind i et fitnesscenter og bruge de maskiner som befinder sig her, men hvis man har svært ved at finde tid til at bevæge sig derhen, så er det en bedre ide at anskaffe en til sit hjem. På den måde sparer man tid, og det er altid let tilgængeligt at træne. Man kan hoppe på den lige når man står op, eller ro sig en tur inden aftensmaden.

Men hvilken romaskine skal man så vælge? Vi har talt med Alt.dk for at få deres input til de fire bedste romaskiner til hjemmet.

Der er flere ting man skal tænke igennem. Vi vil her gennemgå nogle af de ting man skal være opmærksom på, så man forhåbentlig kan finde frem til den som passer bedst til ens behov. Desuden vil kigge på 4 af de bedste romaskiner, som du stærkt kan overveje at anskaffe dig, hvis du vil i gang med denne træningsform.

Hvilken modstand skal maskinen have?

Der er grundlæggende tre forskellige måder en romaskine kan skabe modstand: vand, luft eller magnetisme. Vandmodstand skabes ved hjælp af en lille tank som fyldes op med væske. Maskinens årer bevæger sig igennem dette, og skaber en meget autentisk oplevelse. Dog kan det være svært at justere mere præcist på modstandsstyrken.

Testvinderen CONCEPT2 er baseret på vindmodstand. Her sidder der en turbine hvor styrken kan kontrolleres ved hjælp af displayet. Vindmodstand kan suppleres med magnetisme som eksempelvis kan sidde i sædets skinne (find den her).

Programmer og displayet

En anden vigtig egenskab man skal tage i betragtning, er de digitale funktioner. Afhængigt af hvilken model man vælger, kan de variere meget i hvor avanceret de er. Jo dyre maskinen er, jo flere indstillinger og muligheder er der som oftest. Den model som er blevet kåret som den bedste af de billigste, Kettler Rover Axos, er et glimrende valg i forhold til pris og kvalitet, men man får ikke lige så mange præcise oplysninger vist på displayet.

Med en mere avanceret model som Abilica Windrower 2.0 skal man betale lidt mere, men til gengæld får man mulighed for at indstille mere præcise træningsprogrammer samt oplysninger om kalorieforbrænding og puls med et pulsbånd (find den her).

Vælg det rigtige sæde

Hvis romaskinen ikke er komfortabel, så stiger sandsynligheden for at man ikke får den brugt. Derfor skal man vælge en maskine med et sæde som passer til en. Hvis man er en stor person, så skal man have det med i sine overvejelser. En maskine som Reebok GR ROWER har et sæde som kan glide 85cm i længden, og den har meget avancerede indstillinger for magnetisk modstand. Det gav den en plads blandt de fire bedste romaskiner, som vi har udvalgt og anmeldt.

Læs mere

Populære indlæg